'napada' južina / Nakon debelih minusa stižu dvoznamenkasti plusevi! Ujutro svježe i oblačno, u Dalmaciji bura i tramontana

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Povremeno će do vikenda stići malo vlage

24.1.2024.
7:25
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

U srijedu će nas okrznuti par oslabljenih frontalnih poremećaja sa sjevera i sjeverozapada kontinenta. Rano jutro na kopno hladno, u nizinama maglovito, osobito u Posavini. No, manje hladno uz naoblačenje tijekom jutarnjih sati u središnjim i istočnim predjelima, uglavnom bez oborina.

Na moru zato većinom vedro, mjestimice moguća magla uz zapadnu obalu Istre. Mirnije na sjevernom dijelu, a u Dalmaciji vjetrovitije uz ponegdje jaku buru i tramontanu, osobito na širem dubrovačkom području, kaže RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VOZAČI, OPREZ! /

Za prometne nesreće zimi najčešće su krive ove pogreške: Nije problem samo brzina, na snijegu vrijede druga pravila

Image
VOZAČI, OPREZ! /

Za prometne nesreće zimi najčešće su krive ove pogreške: Nije problem samo brzina, na snijegu vrijede druga pravila

Poslijepodne

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj južina i promjenjiva naoblaka. U početku i nešto sunčanije uz većinom umjeren, u višim predjelima i jak jugozapadnjak. Temperatura slična ili malo viša od jučerašnje, do najviše 12 stupnjeva Celzija.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčana razdoblja, a tek navečer uz višak oblaka može ponegdje pasti koja kap kiše. Uz slab do umjeren jugozapadni vjetar, između 9 i 11 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji ostaje pretežno sunčano, oblaka što i bude bit će oni visoki, uglavnom i prozirni, češće u zaobalju. Temperatura bez već promjene, između 11 i 14 stupnjeva, a i tramontana će oslabjeti.

Na sjevernom Jadranu djelomice, češće i pretežno sunčano. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, izraženiji u gorju. Podjednako svježe, bit će oko 13 Celzijevih stupnjeva, u gorju pak toplo za doba godine između 7 i 11 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak tjedna bez većih promjena

U nastavku tjedna bez većih promjena. Povremeno više oblaka izglednije u četvrtak i petak, mjestimice samo u prvom dijelu četvrtka uz vrlo slabu kišu. Zatim sunčaniji vikend. Jutra ostaju hladna, samo mali minusi, dok će danju uglavnom biti oko 10 stupnjeva Celzija.

Na Jadranu prevladavajuće sunčano. Povremeno će nešto oblaka stići s kontinenta, ali samo prolazno i bez oborina. Uglavnom i mirno, a bez vjetra na sjevernom dijelu može biti kratkotrajne magle ili niske naoblake, osobito prema otvorenome moru. Zato u subotu sunčanije. Jača bura, izraženija u Dalmaciji. Malo toplije od uobičajenog za doba godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Biden, Milanović, Modrić i Mojmira: Poplava deep fakea, kako će lažne snimke utjecati na izbore pred nama?

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo