tomašević prekida dijetu? / Mećava diljem Zagreba izazvala kaos kakav godinama nismo imali: 'Jedva sam došla na posao. Ništa nisam vidjela...'

Sinoć je zagrebački gradonačelnik rekao Mojmiri u Direktu kako neće 'pojesti' snijeg kao njegov prethodnik jer je na dijeti nakon blagdana

19.1.2024.
10:34
VOYO logo

Najavljivana hladna fronta stigla je u Hrvatsku, a snijeg je jutros zabijelio ulice Zagreba. Snježni pokrivač uhvatio se na većini cesta u gradu, krovovima kuća i zgrada i prekrio automobile i stabla.

Onima koji su na posao ili u školu krenuli pješice, teško je pomogao i kišobran. Ni vozačima nije bilo lakše s obzirom na to da se snijeg na dijelu cesta već pretvorio u bljuzgu, a i smanjena je vidljivost, piše Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAOS U METROPOLI /

Snijeg izazvao prometni kolaps u Zagrebu: Više je vozila zapelo u snijegu i sletjelo s ceste

Image
KAOS U METROPOLI /

Snijeg izazvao prometni kolaps u Zagrebu: Više je vozila zapelo u snijegu i sletjelo s ceste

"Jedva sam došla na posao. Od mećave skoro ništa nisam vidjela, nisam znala jesam li uopće u svojoj traci. Bez obzira na to što sam očistila snijeg s cijelog auta kad sam krenula, tijekom puta je napadao po prozorima pa nisam vidjela skoro ništa oko sebe", rekla je jedna čitateljica koju je snijeg, iako su ga danima najavljivali, ipak iznenadio.

Druga čitateljica ispričala je da je potpuni kolaps u prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kiša i snijeg u kombinaciji s jakim vjetrom otežali su dolazak na posao. Toliko je padalo da se jedva vidjelo voziti. Vlak je kasnio, ali ne kao inače", ispričala nam je čitateljica koja iz Dugog Sela putuje u Zagreb na posao.

Na relaciji Marija Bistrica-Zagreb više je vozila zapelo u snijegu i sletjelo s ceste, stoji u objavi na Facebook stranici Policija zaustavlja Krapinsko-zagorska županija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu na terenu 240 ekipa zimske službe

Zagrebačka zimska služba u pripravnosti je od 22 sata sinoć, a od ranog jutra svih je 240 ekipa zbog snijega na terenu, priopćeno je u petak iz Grada Zagreba u kojemu ističu da tramvaji voze normalno.  

Sve tramvajske linije voze normalno, a od 147 autobusnih linija trenutno je u prekidu njih desetak. Javnost ćemo obavještavati kako se budu normalizirale, poručili su iz Grada povodom jutrošnje situacije sa snježnim problemima u gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački električni tramvaj (ZET) objavio je na Facebooku brojeve autobusnih linija koje su u prekidu, a velikom većinom voze u podsljemensku zonu. Zbog jakih udara vjetra mogući prekidi u radu žičare, kažu u ZET-u.

Dio autobusnih linija je u prekidu zbog više prometnih nesreća, dok neke prometuju izmijenjenim trasama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog snijega na kolnicima, autobusne linije 104 (Jandrićeva - Dom umirovljenika), 130 (Črnomerec - Borčec), 137 (Črnomerec - Perjavica - Borčec), 205 (Dubrava - Markuševec - Bidrovec) i 233 (Mihaljevac - Markuševec) privremeno su u prekidu. Autobusna linija 262 (Dubec - Sesvete - Planina Donja) skraćena je do Kučilovine 38, linija 208 (Dubrava - Vidovec) do Dva potoka (raskrižje Miroševečke i Ulice Vida Ročića), a linija 149 (Kuniščak - Vrhovec) prometuje do starog okretišta.

Zbog prometne nesreće u Kustošijanskoj ulici, linije 126 (Črnomerec - Gornja Kustošija - Krvarić) i 135 (Črnomerec - Graberje) privremeno su u prekidu. Zbog prometne nesreće drugih sudionika u prometu u Dubokom jarku, linije 264 (Dubec - Sesvete - Jesenovec), 270 (Dubec - Sesvete - Blaguša), 271 (Dubec - Sesvete - Glavnica Donja), 272 (Dubec - Sesvete - Moravče), 273 (Dubec - Sesvete - Lužan) i 274 (Zagreb (Dubec) - Sesvete - Laktec) prometuju neredovito", izvijestili su iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tramvajska linija 7 opet se počela redovno prometovati malo iza 7 sati nakon što je otklonjen kvar.

Zagrebački gradonačelnik ne 'jede' snijeg jer je na dijeti

Inače, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sinoć je gostovao u RTL Direktu te je na pitanje hoće li kao i njegov prethodnik "jesti snijeg", odgovorio da neće jer je "na dijeti nakon blagdana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da snijeg ne prestaje padati, ostaje za vidjeti kakvo će stanje u gradu i na gradskim prometnicama biti do kraja dana.

Snijeg stvara probleme i u ostatku zemlje. Zbog susnježice i snijega otežano se vozi na cestama kroz Gorski kotar i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. HAK poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Mojmira pitala Tomislava Tomaševića hoće li jesti snijeg kao Milan Bandić

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo