MVEP sve provjerava / Švicarska tvrtka za koju je radio oteti hrvatski pomorac: 'Sigurnost taoca je najvažnija'

Image
Foto: Massoel Shipping

Iz švicarske tvrtke za koju je plovio hrvatski pomorac poručili su da ne mogu otkrivati detalje operacije oslobođenja talaca

24.9.2018.
12:31
Massoel Shipping
VOYO logo

Potpredsjednik hrvatske Vlade Damir Krstičević rekao je da se prikupljaju informacije kako bi se vidjelo što se može učiniti za hrvatskog pomorca kojega su s ostalim članovima posade sa švicarskog teretnog broda oteli nigerijski pirati.

"Koliko imam informacije, Ministarstvo vanjskih poslova provjerava kako da se dođe do tih informacija da vidimo što možemo i moramo učiniti u korist hrvatskog pomorca," rekao je Krstičević novinarima u ponedjeljak u Splitu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontaktirali smo i švicarsku brodarsku tvrtku Massoel Shipping, međutim, poručili su da ne mogu davati nikakve detalje kako ne bi ugrozili sigurnost taloca, među kojima je i hrvatski pomorac.  

Podsjetimo, nigerijski gusari oteli su 12 članova posade švicarskog teretnog broda Glarus, među kojima je i jedan hrvatski državljanin, javile su prošle noći agencije, a potvrdila švicarska brodarska tvrtka Massoel. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikat pomoraca Hrvatske je na vezi s kolegama iz švicarskog sindikata i navodi da brodarska tvrtka Massoel nastoji riješiti nastalu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo