popuštanje mjera / Čeka se otvaranje kafića, a dotad su popularne klupice: Za popiti kavu u papirnatoj čaši stoji se u redu

Cvjetnim trgom zavladale kave za van

10.5.2020.
8:00
VOYO logo

Bliži se i taj dan kada ćemo ponovno sjesti u kafić. Dezinficiraju se stolovi, metu podovi, peru prozori i tende, slažu i proširuju terase na javnu površinu i to uz blagoslov grada.

Dio javne površine

''Mi ćemo se jedno pet do šest metara morati proširiti na javnu površinu. To je otprilike stol koji će stajati zadnji ovo je dio javne površine koji ćemo morati zauzeti kako bi imali isti broj stolova za početak nastavka rada'', kazao je ugostitelj Tomislav Žarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slična priča i u obližnjem kafiću. Dvanaest stolova čeka razmještaj.

''Evo naša terasa koja je limitirana na ovaj dio, a ima i dio koji ne smeta požarnom putu i hitnoj pomoći . Čisto da imamo više gostiju i da ne stoje u redu i radi zarade'', izjavio je ugostitelj Petar Čumandra.

Image

Od ponedjeljka život za mnoge kreće ispočetka: Ugostitelji su subotu iskoristili za pripreme

Image

Od ponedjeljka život za mnoge kreće ispočetka: Ugostitelji su subotu iskoristili za pripreme

U iščekivanju povijesnog otvorenja ugostiteljskih objekata, nakon popuštanja mjera zagrebačkim Cvjetnim trgom, odnosno gradskom špicom zavladale su takozvane kave "za van". Za popiti espresso u plastičnoj ili papirnatoj šalici morate u red.

''Za početak odlično, može se to proći. Veselimo se pravoj. Kako zamišljate kavicu u ponedjeljak. Pa bit će isto samo u porculanskoj šalici, porculan je porculan'', komentirala je Vesna iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesto više traži se na klupicama i zidićima koji su postali nova in mjesta. A kako povratak na špicu izgleda kroz objektiv fotografa koji su se vratili na radno mjesto u centar grada?

''Još je siromašna, ali se lagano popunjava. U odnosu na prije ovih događanja jako slabo, ali je očito narod u panici, ali može se i tu vidjeti da se narod lagano vraća'', rekao je fotograf Željko Vukelić.

Do povratka konobara i ispijanja kave u kafiću sitno se broji, ali do povratka normalnog života bez maski i mjera još ćemo se načekati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo