Bliži se i taj dan kada ćemo ponovno sjesti u kafić. Dezinficiraju se stolovi, metu podovi, peru prozori i tende, slažu i proširuju terase na javnu površinu i to uz blagoslov grada.
Dio javne površine
''Mi ćemo se jedno pet do šest metara morati proširiti na javnu površinu. To je otprilike stol koji će stajati zadnji ovo je dio javne površine koji ćemo morati zauzeti kako bi imali isti broj stolova za početak nastavka rada'', kazao je ugostitelj Tomislav Žarko.
Slična priča i u obližnjem kafiću. Dvanaest stolova čeka
razmještaj.
''Evo naša terasa koja je limitirana na ovaj dio, a ima i dio
koji ne smeta požarnom putu i hitnoj pomoći . Čisto da imamo više
gostiju i da ne stoje u redu i radi zarade'', izjavio je
ugostitelj Petar Čumandra.
U iščekivanju povijesnog otvorenja ugostiteljskih objekata, nakon
popuštanja mjera zagrebačkim Cvjetnim trgom, odnosno gradskom
špicom zavladale su takozvane kave "za van". Za popiti espresso u
plastičnoj ili papirnatoj šalici morate u red.
''Za početak odlično, može se to proći. Veselimo se pravoj. Kako
zamišljate kavicu u ponedjeljak. Pa bit će isto samo u
porculanskoj šalici, porculan je porculan'', komentirala je Vesna
iz Zagreba.
Mjesto više traži se na klupicama i zidićima koji su postali nova
in mjesta. A kako povratak na špicu izgleda kroz objektiv
fotografa koji su se vratili na radno mjesto u centar
grada?
''Još je siromašna, ali se lagano popunjava. U odnosu na prije
ovih događanja jako slabo, ali je očito narod u panici, ali može
se i tu vidjeti da se narod lagano vraća'', rekao je fotograf
Željko Vukelić.
Do povratka konobara i ispijanja kave u kafiću sitno se broji,
ali do povratka normalnog života bez maski i mjera još ćemo se
načekati.