SVEUČILIŠTE U ZAGREBU TUŽI STUDENTA: / Zbog sporne izjave od njega traže da plati 20.000 kuna

Image
Foto: PIXSELL, BORNA FILIĆ

U tužbi se navodi da je navedenom izjavom Sveučilište u Zagrebu javno izdvojeno i prozvano kao mogući organizator ili pak počinitelj kaznenog djela protiv imovine.

11.12.2017.
22:08
PIXSELL, BORNA FILIĆ
VOYO logo

Sveučilište u Zagrebu, zastupano po rektoru Damiru Borasu na Općinskom sudu u Zagrebu podnijelo je tužbu protiv Luke Kovača, studenta Hrvatskih studija zbog izjave koju je Kovač dao novinarima Hine povodom provale u prostorije Studentskog zbora i studentskih udruga na Hrvatskim studijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporna izjava

U tužbi se navodi kako je Kovač 2. studenog 2017. dao izjavu novinarima Hine, a u vezi s provalom u prostorije Studentskog zbora i studentskih udruga na Hrvatskim studijima. Izjavio je 'kako ne može sa sigurnošću reći o čemu se radi, ali kako postoji mogućnost da se iza toga skriva pritisak Uprave studija na studentske udruge'.

Dodaje se kako se navedenom izjavom Sveučilište u Zagrebu javno izdvaja i proziva kao mogući organizator ili pak počinitelj kaznenog djela protiv imovine. 'Šteta koja je nastala tužitelju ( Sveučilište u Zagrebu) očituje se u povredi ugleda, časti, dobrog glasa i imena', stoji u tužbi protiv studenta u kojoj Sveučilište u Zagrebu traži od Kovača i naknadu štete od 20.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo