SVE ZBOG KONCESIJA: / Neki pacijenti u zagrebačkoj županiji bi mogli ostati bez liječnika

Image
Foto: Pixsell/Ilustracija, Boris Šćitar

Sve je više liječnika obiteljske medicine koji žele raditi privatno i ne biti u milosti domova zdravlja.

28.6.2016.
14:35
Pixsell/Ilustracija, Boris Šćitar
VOYO logo

Vatru nezadovoljstva dodatno su rasplamsali u Domu zdravlja Zagrebačke županije gdje koncesionarima nude nove, nepovoljnije ugovore - zbog čega bi u slučaju nepotpisivanja i raskida ugovora nekoliko desetaka tisuća građana moglo ostati i bez svojih liječnika i obvezne zdravstvene zaštite, javlja HRT.

Liječnici koncesionari u Zagrebačkoj županiji, njih 60-ak, nisu i ne želi potpisati, kako kažu, nepovoljan ugovor o zakupu poslovnog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zakupu i s koncesijom doktorica Šimunović posluje već 18 godina, ali ovako jednostran ugovor, ističe, još nije imala u rukama. Najam ordinacije u domu zdravlja plaća 1250 kuna, no to je, kaže, najmanji problem.

Zakupci moraju brinuti za održavanje prostora

Kada se ovaj dom zdravlja gradio, dom zdravlja nije htio čuti da nam kupi novu opremu, ja sam bila prisiljena dignuti kredit, kupiti i sve to otplatiti, i sada se jednim stavkom u ovom ugovoru kaže da zakupodavac za svoje potrebe nama može uvesti kontra smjenu, to znači da on može dovesti svog djelatnika na moju opremu", ističe Šimunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nije to sve. Iako su zakupnici prostora, od njih se traži i da se brinu za održavanje. Inventurne liste nisu sastavljene, a nameće im se i plaćanje troškova prefakturiranja i javne nabave.

U Domu zdravlja Zagrebačke županije kažu, nevjerojatno je kolika se bura dignula zbog 160 kuna koliko bi konecesionari po novom trebali više plaćati. Tvrde da pacijenti neće ostati bez zdravstvene zaštitea, niti će kocesionari koji potpišu ugovore imati ikakvih problema s domom zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šezdesetak onih koji nisu potpisali ugovor strahuje da će problema imati te ne žele vjerovati da je dom zdravlja spreman s toliko ljudi raskinuti ugovor, i ne žele vjerovati da će pacijenti zagrebačke županije ostati bez svojih liječnika.

Posljednju riječ u slučaju spornih ugovora ima zagrebački župan. Sastanak je najavljen za srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLAVONSKI EGZODUS: /

'Napokon ste uspjeli, velike Hrvatine - oni koji mrze vašu Hrvatsku odj..... su vas zauvijek'

Image
SLAVONSKI EGZODUS: /

'Napokon ste uspjeli, velike Hrvatine - oni koji mrze vašu Hrvatsku odj..... su vas zauvijek'

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo