VRAĆA SE KORONA? / Sve više pozitivnih i u Puli: 'Očekujemo veći broj zaraženih...' U mjesec dana poduplao se broj slučajeva u RH

Image
Foto: Sasa Miljevic/Srecko Niketic/PIXSELL

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije navode da je karakteristično da tijekom kolovoza poraste broj zaraženih zbog raznih događanja i manifestacija u kojima se istodobno okuplja veliki broj posjetitelja što pogoduje širenju virusa

6.9.2023.
9:20
Sasa Miljevic/Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

U Istarskoj županiji od početka kolovoza primjetan je trend povećanja broja zaraženih koronavirusom, a tijekom ljetnih mjeseci bilježi se od jedne do četiri hospitalizirane osobe dnevno, doznaje se u srijedu u pulskoj Općoj bolnici.

Prema posljednjim informacijama iz najveće istarske zdravstvene ustanove u posljednjih petnaest dana u pulskoj bolnici od ukupno testiranih pacijenata njih oko 20 posto je pozitivnih, a prije dva dana četiri su hospitalizirana pacijenta - od čega dva na COVID odjelu, jedan u respiracijskom centru i jedan na kirurgiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Simptom su uglavnom identični kao i prethodnih godina, ali u blažoj formi - loše opće stanje, bol u mišićima, glavobolja te febrilitet uz respiratorne smetnje", izvijestila je ravnateljica Opće bolnice Pula dr. Irena Hrstić.

Image
KRIŽINE /

Splitska bolnica ukinula ograničenje posjeta zbog pojave koronavirusa

Image
KRIŽINE /

Splitska bolnica ukinula ograničenje posjeta zbog pojave koronavirusa

Pacijent koji se nalazi u respiracijskom centru je u trećoj životnoj dobi s ozbiljnim komorbiditetom, dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz bolnice potvrđuju kako tijekom jesenskih i zimskih mjeseci očekuju veći broj zaraženih jer će biti više boravka u zatvorenom prostoru, školama i vrtićima.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije navode da je karakteristično da tijekom kolovoza poraste broj zaraženih zbog raznih događanja i manifestacija u kojima se istodobno okuplja veliki broj posjetitelja što pogoduje širenju virusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od početka ljeta na tjednoj razini u Istri bio je izrazito mali broj PCR potvrđenih pozitivnih osoba koji se kretao od jedne do šest osoba, dok primjerice u ovom trenutku na tjednoj razini imamo prosječno dvadesetak i više PCR potvrđenih pozitivnih osoba", izvijestili su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Dodajmo da je jučer na stranicama Koronavirus.hr zabilježeno 168 novih slučajeva zaraze u posljednjih tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj aktivnih slučajeva je trenutno 302, a u posljednjih sedam dana preminulo je devet osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je u mjesec dana to veliki porast s obzirom na to da smo 8. kolovoza u Hrvatskoj imali ukupno 160 zaraženih dok je sada već 302 zaražena.

POGLEDAJTE VIDEO: Markotić za RTL Danas: 'Korona je tu, nikad nije otišla, ali...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo