Doznajemo / Sve više detalja dogovora suca Dragičevića i Puljašića. Evo kako su varali i najbliže kolege

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Kako doznaje Danas.hr, članovi vijeća koji se vodio na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu bili su Predrag Dragičević kao izvjestitelj, predsjednik vijeća bio je Nenad Vlašić, a članica vijeća Marija Balenović

12.7.2023.
15:46
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

USKOK je dan nakon uhićenja Predraga Dragičevića, suca županijskog suda u Sl. Brod,u i bivšeg požeškog gradonačelnika Darka Puljašića objavio detalje kriminalističkog istraživanja.

Policija je utvrdila kako je Puljašić, dok je bio na čelu Požege od 2018. do 2020. godine obećao sucu Dragičeviću pomoć u zapošljavanju članova njegove obitelji, dok će mu sudac uslugu vratiti za povoljne odluke u kaznenom postupku koji se vodio protiv Puljašića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tvrdnjama USKOK-a Dragičević je, od tada požeškog gradonačelnika Puljašića, tražio bolje radno mjesto za suprugu svog sina, kao i premještaj sina s trenutnog radnog mjesta u Policijskoj upravi Požeško-slavonskoj.

Image
DOGOVORILI 'ANGAŽMAN' /

USKOK objavio detalje: Bivši HDZ-ov gradonačelnik uhićenom sucu obećao uhljebiti obitelj

Image
DOGOVORILI 'ANGAŽMAN' /

USKOK objavio detalje: Bivši HDZ-ov gradonačelnik uhićenom sucu obećao uhljebiti obitelj

Otkriveno je i kako je sudac Dragičević pružao informacije o stanju i napretku tog postupka Puljašiću, unatoč sukobu interesa i svojoj dužnosti da se izuzme iz predmeta. Dragičević je, prema dostupnim informacijama, osigurao i da se žalba Državnog odvjetništva odbaci, što je i učinjeno na Općinskom sudu u Sl. Brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rješenje je donio sudac Živić, a Dragičević je potvrdio i tako je postupak protiv gradonačelnika pravomoćno obustavljen.

Pored toga sudac je lagao članovima vijeća o svojim stavovima i odbio je pravilno evidentirati odluku vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje Danas.hr, članovi vijeća u predmetu Kž-183/2018, koji se vodio na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu, bili su Predrag Dragičević kao izvjestitelj, predsjednik vijeća bio je Nenad Vlašić te kao članica vijeća Marija Balenović.

Kako je navedeno na stranicama Županijskog suda u Slavonskom Brodu, sudac Nenad Vlašić trenutno radi u Centru za izvršavanje kazne zatvora u kojem je predsjednik odjela upravo Predrag Dragičević. Sutkinja Marija Balenović trenutno je sutkinja Visokog kaznenog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je kazneni postupak protiv Puljašića obustavljen, Dragičević je i dalje tražio posredovanje za bolje radno mjesto za svoju obitelj.

Danas tijekom dana sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odlučivat će o tome hoće li Puljašiću i Dragičeviću odrediti istražni zatvor ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Bili smo pred kućom uhićenog HDZ-ovca: Njegova supruga nije dobro dočekala našu kameru pa ju je zalila vodom

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo