LOGIČAN KORAK / Sve veći blok Bandićevih suparnika: u bitku za Zagreb se uključili kulturnjaci, arhitekti, aktivisti...

U borbu za glavni grad Hrvatske kreće sve više nezavisnih, i to ne samo političara

27.2.2017.
18:45
VOYO logo

Ugovor s Horvatinčićem u Varšavskoj, terase na Cvjetnom trgu, zabranu cvijeća cvjećarima, fontane, šatore na Trgu, spalionicu, Jakuševac, otpad...svaki su Bandićev potez prokazivali i oštro mu se suprostavljali.

Poznata glumica Urša Raukar, redatelj Mario Kovač i mnoga druga poznata imena kulturnjaka i aktivista, sada umjesto građanskog neposluha, u borbu protiv gradske politike kreću – njihovim oružjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je zapravo bio logičan korak. Kritičari u jednom trenutku moraju pokazati što je ispravni put i ponuditi svoja rješenja, a ne stalno biti oponenti nekakvih loših rješenja i kritičari sustava", objašnjava analitičar Ivan Rimac.

Međutim – pita se Rimac, je li civilni angažman dovoljno iskustvo za suprostavit se sustavu? Drugi se pitaju - što ostaje civilnom sektoru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada je Bandiću opasno blizu, također nezavisna, Sandra Švaljek.

"Kad sam se vozila ovamo taksijem gospodin vozač je rekao da jednostavno svi vape za promjenama tako da mislim da će ta želja za promjenom jednostavno biti presudna kod ovih izbora", uvjerena je Švaljek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezinim redovima, osim podrške HSLS-a, danas se pridružio i nekadašnji zapovjednik Tigrova, Jozo Miličević.

"Nitko od nas nije ušao sa ciljem da privlači nekakvu populaciju, mi smo oblikovali ideju i s njom želimo privući ljude koji misle, bez obzira na njihov status, dob, položaj u gradu – želimo ih sve privući", kaže umirovljeni general Miličević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privući bi mogao Švaljek glasače HDZ-a, koji još uvijek nema kandidata.

Ni s druge strane situacija nije glatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Današnja naša tema je zaokret u vanjskoj politici i ne bih pričao o drugim temama", rekao je saborski zastupnik SDP-a Joško Klisović na pitanje jesu li se s HNS-om dogovorili oko suradnje u Zagrebu.

Ali je današnja tema navodni tajni sastanak vrha SDP-a i HNS-a, s kojeg je Anka MrakTaritaš  - pišu mediji - demonstrativno otišla jer je Bernardić htio trgovati foteljama u Holdingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anka Mrak Taritaš demantirala je priču o misterioznom sastanku i rekla nam je svađa i izlazak nečiji spin jer su razgovarali o svemu, samo ne o lokalnim izborima.

O njima se, zato, konačno razgovara u Mostu. Oni će, saznajemo, ime predstaviti do kraja tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo