razne kombinacije / Sve veća nervoza u saborskim hodnicima: naveliko se pregovara, zbraja i oduzima koliko će ih podržati opoziv Karamarka

Sve je veća nervoza u saborskim hodnicima. Naveliko se pregovara, zbraja i oduzima koliko će zastupnika podržati SDP-ov prijedlog za opoziv Tomislava Karamarka

1.6.2016.
18:57
VOYO logo

Svi su masovno bježali od novinarskih pitanja jer točno se zna koje su kombinacije u igri.

Image
sukobljeni potpredsjednici /

I Karamarko i Petrov u Vladi: hoće li danas sjesti s Oreškovićem na kavu?

Image
sukobljeni potpredsjednici /

I Karamarko i Petrov u Vladi: hoće li danas sjesti s Oreškovićem na kavu?

Pa će tako sigurno uz SDP-ova 42 zastupnika, HNS-ovih 9, 3 Laburista, dvoje umirovljenika i tri IDS-ovca, za opoziv Karamarka ruke dići i MOST-ovih 12, Sinčić, Petrina i zastupnica stranke HRID - ukupno 74 - 76 je potrebno za opoziv. Radimir Čačić i Drago Prgomet bi mogli biti presudni. Taj je dvojac u Saboru razgovarao, a poslije dali nejasan i nervozan odgovor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavu Karamarka, ako ako neće njih dvojica, mogla bi srušiti dva HDSSB-ova glasa. No i tu eskiviranje odluke.

"Donijet ćemo odluku u skladu s interesima Hrvatske i HDSSB-a i vlastitom savješću", rekao je saborski zastupnik Branimir Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ako neće ni oni, kombinacija ima još, dvojica zastupnika srpske manjine Pupovac i Horvat - dovoljna bi bila za uklanjanje Karamarka iz izvršne vlasti, ali i oni zasad kalkuliraju.

"Kad budemo vidjeli kako će se stvari rasplitati onda ćemo donijeti odluku", rekao je Milorad Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednje dvije kombinacije idu uz manjince Kajtazija i Juhasa koji se također još nisu izjasnili.

Istodobno, Karamarko i Petrov, jutros su se susreli u Banskim Dvorima, na redovitom sastanku unutar Vlade, no poslije nisu dali izjave. Pa nije ni poznato jesu li s premijerom popili kavu i razgovarali o aktualnoj krizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto prije u Saboru se izvanredno sastao i Klub zastupnika domoljubne koalicije Uvjeravaju da nisu raspravljali o odnosima s MOST-om.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo