SVE OCI UPRTE U EUROPSKU KOMISIJU / Hrvatska danas dobiva ocjenu za reforme

13.5.2015.
8:44
VOYO logo

Hrvatski ministar financija Boris Lalovac izjavio je u utorak u Bruxellesu da ne ocekuje da ce Europska komisija u srijedu aktivirati korektivni dio postupka za ispravljanje makroekonomskih neravnoteza, ali da to ne znaci kraj napora na ispravljanju tih neravnoteza.

"Ocekujem pozitivno izvjesce Europske komisije buduci da je Hrvatska predala svoje dokumente. Medutim, tu nije kraj, ispred nas je dosta vremena da ispravimo makroekonomske neravnoteze, na cemu cemo raditi i u 2015. i 2016. godini te u 2017. sto se tice deficita. Ovo je sada samo mali korak prema ukupnoj fiskalnoj konsolidaciji koja treba uslijediti narednih godina", rekao je ministar Lalovac, koji je u utorak sudjelovao na sastanku ministara financija zemalja clanica EU-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupak za ispravljanje

Komisija je u veljaci utvrdila da u pet zemalja clanica (Hrvatska, Bugarska, Francuska, Italija i Portugal) postoje prekomjerne makroekonomske neravnoteze, s tim da bi se protiv Hrvatske i Francuske mogao pokrenuti korektivni postupak za ispravljanje makroekonomskih neravnoteza ako Komisija ocijeni nedovoljno ambicioznim mjere koje su te dvije zemlje najavile u svojim reformskim nacionalnim programima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo