Sve je više misa za spas od stečaja, za knjige djeci...

Kakvo je zaista stanje u zemlji vidljivo je i po jednom brzorastućem trendu. Naime, čini se da je nekima voda toliko došla do grla, da im ne preostaje ništa osim - obraćanja Bogu.

17.11.2010.
19:22
VOYO logo

"Molitva za mir među radnicima koji zajedno rade, za napredak poduzeća, za sretan povratak s putovanja, kupnju knjiga djetetu za školu, za njivu da je Bog ne potuče nevremenom pa čak i da se seljaku krava oteli - samo su neke od nakana koje župljani traže. No, ipak nije nužno da se svaka nakana spomene pa tako netko može tražiti za ozdravljenje, ali ne mora nužno reći i za koga je", objasnio je prečasni Adam Bernatović, konkatedralni župnik u Lepoglavi.

U njegovoj župi, piše Glas Slavonije, župljani sve češće plaćaju nakane koje nisu 'standardno' za pokojnike i ozdravljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svećenik Bernatović kaže da ne bi odbio služiti misu zatraži li netko spas od eventualnog stečaja kojeg poduzeća, odnosno da se čovjeka sačuva od otkaza. Svećenik će prihvatiti svaku nakanu koja ima dobre namjere, no ima i onih "zločestih".

Tako velečasni Pavo Vukovac iz Retfale kaže kako mu je poznat slučaj iz vinkovačke župe kad je tražena nakana da susjedu ugine krava! I to nije sve, već je tražena i nakana da susjedu bude loše, ali to su tzv. crne mise koje ni jedan župnik neće prihvatiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti svećenik kaže i da su sapunice "ljudima glave napunile ludorijama, i to posebno kod vjenčanja".

"Još nisam doživio da mi je netko tražio nakanu za kojega glumca, no istina je da kad se naznači da je nakana darovatelja, svatko u svojoj glavi može moliti što želi. Možda mole i za glumce, mi to ne znamo", kaže vlč. Vukovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan je čovjek htio nakanu za stoku, ali to tako ne ide, ne molimo za bolesnu kravu", pojasnio je vlč. Josip Ivešić iz Župe sv. Luke u Josipovcu.

Vezani članci:

arti-201001250075006 arti-201002210011006 arti-201010180764006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo