Afera SMS / Sve hladniji odnos Brkića i Plenkovića: Ne kontaktiraju, a ne planiraju se ni sastati

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Brkić se nije pojavio ni na današnjoj sjednici Odbora, iako je član, a izuzeo se i kad su tražili izvješća o SMS aferi

28.11.2018.
18:59
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Temu vezanu uz SMS aferu Milijan Brkić i dalje izbjegava, pa jutros nije došao u Saboru, ali ni na koalicijski sastank u Banskim dvorima. Drugi čovjek HDZ-a sinoć je predsjedao Saborom do sitnih sati. No tijekom dana nije ga se moglo vidjeti, pa ga je i premijer Andrej Plenković prozvao.

"Mislio sam da ćemo se eventualno vidjeti danas, ali vidim da kolega Brkić nije došao. Što više stvari saznajemo to mi izgleda sve gore i sve lošije", kazao je Plenković. S Brkićem u kontaktu nije ni politički tajnik Lovro Kuščević, a iako kaže da političkoj odgovornosti prethodi pravna znakovito poručuje: "Mi smo i neugodno iznenađeni sa svim tim što izlazi i zaista nam je u interesu da se sve to okonča."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koalicijski partneri ozbiljno zazivaju čišćenje. "Mislim da svaka stranka treba čistiti smeće u svom dvorištu, pa tako i HDZ", poručio je predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš. "Ako je sad vrijeme za obračun s tim političko obavještajnim podzemljem ja apsolutno to podržavam", kazao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor

'Radi se o sistemu koji je redovan za HDZ'

U isto vrijeme SDP-ov šef saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić kritizira DORH i policiju jer Odbor još nije dobio izvješća o aferi SMS koja su zatražena prije gotovo mjesec dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene ne interesira je li to unutarstranačka borba ili nije, je li se radi o sistemu koji je zapravo redovan za HDZ, da se tako radi, obračunava, ucjenjuje, konstruira i slično. Što se tiče nacionalne sigurnosti izuzetno važno je da li može postojat bilo kakav utjecat putem fabriciranih SMS-ova", kazao je Ostojić.

Dok se odgovori čekaju Ostojić poručuje da se Brkić nije pojavio ni na današnjoj sjednici Odbora, iako je član, a da se izuzeo i kad su tražili izvješća o SMS aferi. Kako doznaje reporterka RTL-a Damira Gregoret, Brkić i Plenković još uvijek nisu razgovarali, a sastanak između njih dvojice nije ni planiran. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo