Svaka čast što su napravili kako bi zadržali radna mjesta!

Unatoč neriješenom pitanju izvoza u Alžir Adria čelik je radi održanja radnih mjesta odlučila pokrenuti proizvodnju neprofitabilnog proizvoda – čeličnih gredica.

2.4.2014.
14:06
VOYO logo

Dok je s većinom dobavljača energenata nužnih za nastavak proizvodnje dogovor postignut, Adria čelik ne nailazi na podršku INE.

Zadržava svih 300 radnih mjesta

Adria čelik pokreće proizvodnju u punom kapacitetu te zadržava svih tri stotine radnih mjesta u kaštelanskoj željezari. Radi održanja radnih mjesta tvrtka je odlučila pokrenuti proizvodnju neprofitabilnog proizvoda – čeličnih gredica, te na taj način nastaviti s radom i oporavkom kaštelanske željezare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadležne tvrtke za pitanje distribucije i obračuna električne energije – HEP, HOPS, HERA – podržale su tvrtku i iskazale fleksibilnost pri određivanju vršne snage električne energije, što je važno pitanje u proizvodnji čelika. Podršku su dobili i od Vodovoda i kanalizacije, no apeliraju na INU da također podrži njihova nastojanja da obnove proizvodnju u punom kapacitetu.

INA traži avansno plaćanje

Naime, INA Adria čeliku uvjetuje avansno plaćanje za isporuku plina nužnog za proizvodnju i to na tjednoj bazi, iako je Adria čelik svoj dosadašnji dug za isporuku energenta dovela u granice elemenata osiguranja, te ispostavila INI model reprograma ostalog dugovanja koji se može realizirati isključivo proizvodnim radom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Adria čelik trenutno ovisi o jedinom dobavljaču plina na tržištu, a o tvornici Adria čelik ne ovise samo zaposlenici već i svi dobavljači tvrtke - 80 posto njih su hrvatske tvrtke, prvenstveno iz Splitsko-dalmatinske županije. Očekujemo hitno rješavanje ove situacije i podršku svih nadležnih institucija “, izjavio je Maxim Semenyak, predsjednik Uprave Adria čelika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo