SVE JE TO ZBOG VINA... / Svađe u DP-u ne bi se posramila ni meksiška sapunica, ali čini se da je povod raskolu bila - lova

"Mislim da je nekorektno dalje na ovaj način nastavljati ovo. Ako želimo dobrobit Domovinskog pokreta i budućnost stranke, ovo nije način'

28.7.2021.
20:23
VOYO logo

Nakon neopozive ostavke Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, stranka je održala sjednicu Predsjedništva na kojoj se raspravljalo o njihovim daljnjim koracima.

Škorina sestra i članica Presjedništva, Vesna Vučemilović, današnju sjednicu napustila je nakon 20-ak minuta te kasnije objavila na Facebooku da joj je oduzeta riječ te da se protiv nje pokreće disciplinski postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Radić potvrdio da je pokrenut stegovni postupak protiv saborske zastupnice DP-a Vesne Vučemilović zbog zlouporabe unutarstranačkog položaja i nanošenja štete ugledu stranke u javnosti.

„Tim činom se nikoga ne izbacuje iz stranke nego, naprotiv, nudi prilika za konstruktivan rad, ne prejudicirajući odluku suda časti kao neovisnog tijela”, naglasio je Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok traje disciplinski postupak sve dužnosti i prva člana stranke miruju, a postupak se treba završiti u roku 90 dana, pojasnili su u DP-u.

Image
DOMOVINSKI POKRET NAKON BURNE SJEDNICE /

'Žao mi je što je Vesna napustila sjednicu. Najvažnije je da očuvamo jedinstvo stranke'

Image
DOMOVINSKI POKRET NAKON BURNE SJEDNICE /

'Žao mi je što je Vesna napustila sjednicu. Najvažnije je da očuvamo jedinstvo stranke'

'Nekorektno je na ovaj način nastavljati'

No kako piše RTL, Članovi Predsjedništva demantiraju da joj je oduzeta riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je nekorektno dalje na ovaj način nastavljati ovo. Ako želimo dobrobit Domovinskog pokreta i budućnost stranke, ovo nije način. Ne mogu prepoznati da može išta pozitivno iznjedriti. Nego ide dalje prema neredu i to mora prestati radi svih nas", kazao je član Predsjedništva Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica, prenosi RTL.hr

Pojavila se i neslužbena informacija da je do raskola u stranci došlo zbog financija. Odnosno da je Mario Radić od Škore tražio da ode, između ostalog, zbog kupovine vlastitog vina na račun stranke. Danas priznaju jedino da se njegovo vino kupovalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi Domovinskog pokreta novog će predsjednika izabrati na jesen kada će biti raspisani unutarstranački izbori. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo