DOMOVINSKI POKRET NAKON BURNE SJEDNICE / 'Žao mi je što je Vesna napustila sjednicu. Najvažnije je da očuvamo jedinstvo stranke'

Predsjedništvo je od strane Časnog suda izvješteno o pokretanju postupka protiv Vesne Vučemilović zbog zloupotrebe stranačkog položaja

28.7.2021.
15:01
VOYO logo

Nakon neopozive ostavke Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, stranka je održala sjednicu Predsjedništva na kojoj se raspravljalo o njihovim daljnjim koracima.

Škorina sestra i članica Presjedništva, Vesna Vučemilović, današnju sjednicu napustila je nakon 20-ak minuta te kasnije objavila na Facebooku da joj je oduzeta riječ te da se protiv nje pokreće disciplinski postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedništvo je prihvatilo Škorinu i Žepinu ostavku.

Image
BURNO U DOMOVINSKOM POKRETU /

Škorina sestra ljutita napustila sjednicu; Protiv nje pokrenuli postupak, a ona se oglasila na Fejsu

Image
BURNO U DOMOVINSKOM POKRETU /

Škorina sestra ljutita napustila sjednicu; Protiv nje pokrenuli postupak, a ona se oglasila na Fejsu

Radić: 'Nikoga se ne izbacuje iz stranke'

''Jedinstvo Domovinskog pokreta unatoč medijskim natpisima ni u jednom trenutku nije bilo ugroženo. Odluke Predsjedništva su bile nužne kako bi stranka u budućnosti bila još snažnija i da se prekine trend netočnog izvještavanja i kalkulacija u medijima o sukobima i raskolima'', rekao je Mario Radić, v.d. predsjednika Domovinskog pokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedništvo je od strane Časnog suda izvješteno o pokretanju postupka protiv Vesne Vučemilović zbog zloupotrebe stranačkog položaja i nanošenja
štete ugledu stranke.

''Ovim činom se nikoga ne izbacuje iz stranke, nego se nudi prilika za konstruktivni rad, nepreudicirajući odluku Suda časti kao neovisnog tijela'', rekao je Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radić je poručio da su sve odluke bile donesene jednoglasno. Šušnjar je kazao da od kako je otvoren disciplinski postupak da prava stranke miruju i postupak se mora dovršiti u 90 dana.

Bartulica: 'Pokušali smo ju zadržati'

"Žao mi je da je Vesna napustila sjednicu. Pokušali smo je zadržati na sjednici. Krivo mi je da se neke stvari u javnosti na krivi način iznose. Ja bih prvi digao glas da je netko nekome oduzeo riječ ili napravio nešto neprimjereno. Ja bih se idući digao i otišao. A njezino je pravo na Facebooku pisati što želi, no mogla je postavljati pitanja i sudjelovati na sjednici koliko je željela", rekao je Stjepo Bartulica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se doznaje u stranci, do kraja rujna bi se moglo očekivati da stranka izabere novog predsjednika.

"Smatram da danas moramo najviše razgovarati o ostavci Miroslava Škore. Ja bih najradije da gospodin predsjednik povuče svoju ostavku. Imamo pravo nadati se takvim stvarima", rekla je po dolasku na sjednicu Ružica Vukovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekla je da joj je Vesna Vučemilović "iznimno draga kolegica i ne mogu protiv nje."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo