NIKAD EMOTIVNIJE / Suze na Noćnom maršu u srcu Zagreba: Pogledajte rekaciju žena kada je stigla Severina

U Hrvatskoj u više gradova već osmu godinu zaredom u planu su Noćni marševi, a tijekom dana Dan žena obilježen je na razne načine

8.3.2024.
18:36
VOYO logo

Prosvjedni marš pod nazivom 'Noćni marš' održava će se večeras u centru Zagreba. Feministički kolektiv fAKTIV je prije nekoliko dana pozvao građane na ulice. Nakon okupljanja na Trgu žrtava fašizma u 18 sati, povorka je krenula prema Zrinjevcu.

Mnoštvo u rukama drže transparente: 'Pobačaj u Ustav', 'Žena, majka, radnica', 'Žene vode promjene', 'Ne moram ja ništa', ' I svetica i kurva, sve po potrebi'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svaki dan moramo razmišljati o ženskim pravima jer i dalje nemao jednaka prava pogotovo na radnim mjesta. Jako teško je dobit i posao i poziciju samo zato što si žena', rekla je jedna od sudionica.

Severina se pridružila maršu

U organizaciji Udruge Domine i pod palicom Arijane Lekic-Fridrih izvedena je i feministička verzija "Lijepe naše". Pjevanju se pridružila i Severina koja je podržala akciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ona je prije par dana pozvala svoje brojne obožavatelje da se pridruže.

"Drage moje, i moji, važno je! Sve koje mi mjesecima pišete od Slovenije do Makedonije, dijelite svoje teške ženske sudbine, koje puze kroz bešćutne i nerazumijevanjem satkane institucije, pokažimo našu snagu, pokažimo žensku moć i zajedništvo na marševima i skupovima koji će se u petak, na Dan žena, održavati posvuda oko nas", napisala je Severina na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U komentarima je dobila pozitivne komentare i podršku svojih obožavatelja.
"Znam da je strašno da 2024. moramo opet na ulice, umjesto da slavimo rodnu ravnopravnost, koje su nam ostavile kao Ženski sveti gral hrabre borkinje prije nas. Dok drugi kleče da nas (opet) tlače, mi moramo marširati! Ponosne i ujedinjene. U Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i mnogim drugim gradovima… Vidimo se?", dodala je u objavi.

Image
BORBA ZA PRAVDU /

Severina poziva na ženski marš: 'U mene isto s*anje, kao i posljednjih 11 godina'

Image
BORBA ZA PRAVDU /

Severina poziva na ženski marš: 'U mene isto s*anje, kao i posljednjih 11 godina'

Marševi, prosvjedi i simbolične konferencije održavaju se diljem svijeta na Međunarodni dan žena.
U Berlinu gdje je neradni praznik, na Dan žena veliki prosvjedni marš. Više tisuća prosvjednika blokiralo je ulice s porukom bolji životni i radni uvjeti ženama.
U Hrvatskoj u više gradova već osmu godinu zaredom u planu su Noćni marševi, a tijekom dana Dan žena obilježen je na razne načine. Među ostalim, na glavnom zagrebačkom trgu nepalski radnici dijelili su cvijeće, a na kraju i pustili u zrak balone - kao dar Zagrepčankama i Zagrepčanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte video: 'Bez obzira je li Osmi mart, Uskrs, Bajram ili ponedjeljak, ne dajte da ste ikad ikome drugotna'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo