SUTRA NOVE GUŽVE NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA, POLICIJA UPOZORAVA: / 'Poduzimamo sve mjere, ali čekanja se neće moći izbjeći'

Image
Foto: PIXSELL, Goran Jakus
16.4.2017.
9:04
PIXSELL, Goran Jakus
VOYO logo

Hrvatska policija procjenjuje kako će sutra doći do novog povećanja gužvi i čekanja na prelazak granice, prvenstveno na izlasku iz Republike Hrvatske prema Republici Sloveniji.

Image
MANJE GUŽVE NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA: /

Na Bregani automobili čekaju do pola sata, autobusi sat i pol

Image
MANJE GUŽVE NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA: /

Na Bregani automobili čekaju do pola sata, autobusi sat i pol

U kolonama se čekalo satima

Podsjetimo, u jeku najvećih gužvi, na pojedinim se graničnim prijelazima u kilometarskim kolonama čekalo i do pet sati. Unatoč tome što je policija angažirala sve kapacitete i započela s ciljanom kontrolom od koje su izuzeti državljani EU-a, gužve je u prazničkom vikendu bilo nemoguće izbjeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi zastoji i čekanja vjerojatni su ponovno od sutra jer osim zbog već pojačanog prometa, i zbog toga što slovenska policija ciljanu graničnu kontrolu počinje primjenjivati tek nakon višesatnih zastoja.

Image
Foto: Pixsell/Ilustracija

Podsjetimo, hrvatski premijer Andrej Plenković u petak je rekao kako je apelirao da se slovenska policija vrati na dosadašnji režim ciljane kontrole putnika i da je slovenski premijer Miro Cerar pokazao za to razumijevanje, zbog velikih gužvi na graničnim prijelazima prethodnih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moj apel je bio vrlo jasan – da i slovenska policije prijeđe sa sustavne na ciljane kontrole, što bi bio povratak na dosadašnji režim prelaska granice i rezultiralo manjim gužvama i čekanjima na graničnim prijelazima', izjavio je Plenković upitan za gužve na slovenskoj granici uoči uskrsnih blagdana.

Image
Foto: PIXSELL, Goran Jakuš

Hrvati masovno krenuli na skijanje i stvorili gužve na graničnom prijelazu Bregana

Policija: 'Poduzimamo sve kako bi se čekanje smanjilo što je više moguće'

Hrvatska je policija priopćila da poduzima sve mjere i radnje koje ima na raspolaganju kako bi se čekanje za prelazak granice smanjilo što je više moguće. Angažiran je maksimalan broj policijskih službenika, koriste se svi materijalni i tehnički resursi, a sve dostupne trake će biti otvorene sukladno intenzitetu prometa, javlja policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za one koji ipak budu prisiljeni čekati duže vremena na graničnim prijelazima Macelj i Bregana, bit će pripremljene aktivnosti potpore u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Za državljane Europskog gospodarskog prostora (zemlje EU-a te Norveške, Islanda i Lihtenštajna) i Švicarske Konfederacije, ako to bude potrebno, pripremljena su preusmjeravanja prometa na manje granične prijelaze na kojima ne bude većih gužvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo