'Sutra ćemo po mišljenje o cijeni plina morati u Peštu'

3.9.2011.
19:22
VOYO logo

Izjavio je to u Križevcima šef HSLS-a Darinko Kosor upozoravajući da je MOL nešto o čemu bi trebala razmišljati hrvatska premijerka.

Na taj je način Kosor prokomentirao HDZ-ove koji stalno hvale poteze i 'odlučnost' svoje šefice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor je u Križevcima sudjelovao na obnoviteljskoj skupštini ogranka stranke. Kosor je upozorio da jedino uz veliki rad i znoj može doći do gospodarskog oporavka u Hrvatskoj, podsjećajući da očekuje podršku od malih i srednjih poduzetnika, kojima je, na čak 170.000 adresa poslao poziv da će ih zastupati kroz gospodarski program HSLS-a sažet u 10 točaka. Mišljenja je da ni HDZ i HSS na jednoj, kao ni SDP s Kukuriku koalicijom, u tome ne mogu pomoći Hrvatskoj.

"Već danas se mogu procijeniti rezultati izbora, ni HDZ ni Kukuriku neće osvojiti apsolutnu većinu nego će morati koalirati s jednom, dvije ili više stranaka da bi imali većinu. Ako dobijemo podršku šireg kruga poduzetnika, kao i poljoprivrednih proizvođača razočaranih i politikom HSS-a, uvjeren sam da možemo osvojiti toliko mandata da bez nas nema većine", tvrdi Kosor, dodajući da buduća Vlada mora biti temeljena ne na sinekurama i privatnim interesima već na programu za spas Hrvatske, a mali i srednji poduzetnici su najvažniji za spas hrvatskog gospodarstva, a ne velike korporacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Siguran sam da Rohatinski neće samostalno na izbore"

Kosor se osvrnuo i na spekulacije da će se guverner HNB-a Željko Rohatinski upustiti u politiku.

"Rohatinski je prije dva dana jasno rekao kao građanin da će razmisliti hoće li se politički angažirati, dakle bili su netočni navodi medija da je on već donio odluku. Ja sam siguran da na izbore neće izaći sam s nezavisnom listom, jer za stvaranje neke nezavisne liste tri mjeseca prije izbora nema mogućnosti", misli predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo