'ZA SVAKU OSOBU JE POSEBAN ZAHTJEV' / Sutkinja odvjetniku Bad Blue Boysa otkrila: 'U boljoj su poziciji njih 60-ak, a ostali...'

Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell

Ministar pravosuđa Ivan Malenica je naveo da 11 navijača ima dosjee i oni bi početak suđenja mogli dočekati iza rešetaka

6.12.2023.
18:00
Matija Habljak/Pixsell
VOYO logo

Situacija oko ukupno 102 pripadnika skupine BBB koji su u grčkom pritvoru već četiri mjeseca polako ide prema razrješavanju, a trenutno se čeka odluka hoće li barem dio njih izaći na slobodu, piše Danas.hr.

"Zahtjevi za to podneseni su za svih 102 Hrvata. U boljoj su poziciji oni koji nemaju dosjee od ranije, a takvih je 60-ak, potvrdio je to odvjetnik Kaimenakis. Ministar pravosuđa Ivan Malenica je naveo da 11 navijača ima dosjee i oni bi početak suđenja mogli dočekati iza rešetaka, a odluka njihovom o eventualnom puštanju iz istražnog zatvora donijeli bi nešto kasnije jer se radi o dosjeima na oko 200 stranica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutkinja nema rok kada mora odgovoriti na zahtjeve odvjetnika. Jedan od odvjetnika koji brani jednog BBB-ovca naveo je da mu je sutkinja rekla da joj za donošenje odluke o njegovu klijentu treba oko 15 dana. To je indikativno s obzirom da je odvjetnik Kaimenakis za svoja 94 klijenta podnio zahtjeve prije dva tjedna, što znači da bi prve odluke zaista mogli imati ovih dana, baš kako je to premijer Andrej Plenković najavljivao. No to mu grčki odvjetnički tim zamjera jer smatraju da se tako upliće u grčko pravosuđe", za RTL Danas javila je Ana Mlinarić.

Za obradu treba vremena

U srijedu ujutro ispitana je posljednja grupa od 20 pripadnika BBB-a. Tereti ih se za 12 kaznenih djela i prekršaja, nakon što im je pridodan još jedan - tučnjava u blizini sportskog natjecanja sa smrtnim posljedicama. Uhićeni Hrvati su se, kao i do sada, branili da nisu krivi za smrt grčkog navijača te da se nisu došli tući. Nakon ispitivanja, sud će odlučiti o prijedlozima obrane za puštanje pritvorenih iz istražnog zatvora. Grčki odvjetnik većine uhićenih Hrvata Kaimenakis taj je zahtjev uputio prije dva tjedna te je danas izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za svaku osobu je poseban zahtjev, pa će za obradu trebati vremena. I kriminalne dosjee koji su došli iz Hrvatske treba obraditi i prevesti. Za neke od navijača će trebati više vremena, za neke manje, ali će postupno početi izlaziti"

POGLEDAJTE VIDEO: Grčki novinar o BBB-ovcima

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike