'genetika im dala nevjerojatnu snagu' /

Sušec za RTL Direkt: 'Island nije tolika senzacija, još u 90-ima su počeli ulagati u nogomet'

'Ja bih malo smanjio ovu priču o bajci, senzaciji, snu. Sve to ima svog smisla i to je ogromno ulaganje koje je napravila islandska vlada. Oni su 90-ih počeli ulagati u nogomet', izjavio je poznati sportski komentator Božo Sušec

28.6.2016.
22:53
VOYO logo

Gost Direkta je jedan od naših najpoznatijih sportskih komentatora, koji je nebrojeno puta komentirao sportske okršaje s Islanđanima i dobro upoznao i sam Island Božo Sušec.

Božo, dobra vam večer vi ste najviše komentirali rukomet, Island je zapravo rukomentna sila, otkud im sad ovaj nogomet? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo, ja bih malo smanjio ovu priču o bajci, senzaciji, snu. Sve to ima svog smisla i to je ogromno ulaganje koje je napravila islandska vlada. Oni su 90-ih počeli ulagati u nogomet, izgradili 15 nogometnih kuća jer kako je vrijeme tamo loše, to su zatvoreni stadioni. Počeli su slati ljude van, učiti ih da bude trenera, imaju 600 trenera s Fifinom licencom (B), stotinu s A licencom. 

Je li istina da je islandski trener zapravo zubar i radi skraćeno radno vrijeme?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je pomoćni trener. Inače, izbornik Islanda, Šveđanin Lars Lagerbäck je čovjek koji je napravio mnogo za islandski nogomet. Nije to senzacija. 

Zanimljivo, evo sudbina je htjela da smo s njima i u skupini za Svjetsko prevenstvo u nogometu u Rusiji, treba li ovo s engleskom gledati kao opomenu?

Naravno, Island je jedna jako dobra i jaka reprezentacija. Svejedno je veliko iznenađenje da tako jedna velika Engleska izgubi od Islanda. Bio sam na Islandu i upoznao te ljude. To su divni ljudi, prekrasni, pošteni, zdravi, fantastični. Ta genetika im je dala nevjerojatnu snagu. Na jednom natjecanju najsnažnijih ljudi osam puta najjači čovjek na svijetu je Islanđanin. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo