Suprugu šefa Milanovićeva ureda postavili u HZJZ

Ivana Saucha doista jest kvalificirana za mjesto u Vijeću HZJZ-a, međutim, teško je ne primijetiti kako u zemlji koja broji preko 340.

16.3.2012.
15:24
VOYO logo

Supruga predstojnika Ureda premijera Tomislava Sauche, Ivana Saucha, nova je članica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ivana Saucha imenovana je u Vijeće kao diplomirana pravnica i odvjetnica koja će se u tom tijelu baviti pravnim poslovima. Za to će primati mjesečnu naknadu u iznosu do 2.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ministar zdravstva Rajko Ostojić odlučio je da od sada u Upravnom vijeću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo budu jedan pravnik ili jedan ekonomist, ili u najboljem slučaju oboje, kazala je za Danas.hr glasnogovornica Vlade Ivana Grljak.

Ivana Saucha doista jest kvalificirana za navedeno mjesto, međutim, teško je ne primijetiti kako u zemlji koja broji preko 340.000 nezaposlenih i u kojoj je pravnik sve samo ne deficitarno zanimanje, to radno mjesto zauzima baš supruga čovjeka koji slovi za Milanovićevog miljenika, premijerovu desnu ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Velimir Božikov razriješen je te dužnosti te je imenovana nova predsjednica Marija Strnad Pešikan. Također, razriješeni su članovi Vijeća Luka Vončina i Ivo Krhen, a imenovani novi članovi Ivana Saucha i Tomislav Jadan kao ekonomist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo