nerazjašnjene okolnosti / Suprugu preminule pacijentice Koprivničke bolnice još nije jasna pozadina tragedije: bolničko osoblje pod istragom

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Slučaj trenutno vodi Varaždinsko tužiteljstvo koje mora procijeniti je li došlo do propusta unutar bolnice koja bi u tom slučaju snosila odgovornost za smrt pacijentice

12.12.2017.
18:30
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon stravičnog samoubojstva na Odjelu psihijatrije Opće koprivničke bolnice prije nešto manje od dva tjedna, suprugu tragično preminule 48-godišnje pacijentice još uvijek nije jasna pozadina cijele situacije, piše Jutarnji.hr. 

U međuvremenu se Koprivničanin M. H. oprostio od svoje životne partnerice na lokalnom groblju, a o istrazi koja je u tijeku, radi možebitnih propusta bolničkog osoblja, ne želi ništa govoriti dok ona službeno ne završi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško mi je govoriti o svemu. Ženu sam pokopao i živim u neopisivoj neizvjesnosti i tuzi. Kao da je jučer bio posljednji dan studenoga kada je zaprimljena u bolnicu. Svima je bilo jasno da prijeti suicidom, da je rizična. Jutro poslije, toga 1. prosinca, iz bolnice su mi javili užasnu vijest. Ako netko nije siguran u bolnici, onda ne znam gdje jest", izjavio je M.H., čija se supruga večer uoči samoubojstva, kako je javio portal Podravski list, osjećala loše i prijetila da će si oduzeti život. 

VIŠE O TEMI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Šok u Koprivnici: počinila samoubojstvo u bolnici, pronašle ju medicinske sestre

Ubrzo je hospitalizirana, no u 6.15, jutro poslije, medicinske su sestre tijekom primopredaje službe pronašle nesretnicu mrtvu sa špagom privezanom oko vrata za okvir kreveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj trenutno vodi Varaždinsko tužiteljstvo koje mora procijeniti je li došlo do propusta unutar bolnice koja bi u tom slučaju snosila odgovornost za smrt pacijentice. 

Ravnatelj bolnice Vlado Jukić tvrdi da se pacijentu 'i kada je slobodan mora omogućiti određena doza slobode, pazeći pritom da cijela situacija ne završi tragično'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je pacijentica primljena navečer protiv svoje volje, mogli su s njom pregovarati dva dana da pristane na liječenje. U tom slučaju treba imati nadzor koji treba biti u skladu s mogućnostima onoga što bolnica može pružiti, ali da bi netko bio sam pored jednog pacijenta koji je suicidalan ili agresivan, toga nema. To ne piše ni u zakonu niti je moguće tako napraviti - pojašnjava Jukić. Ako je riječ o dobrovoljnoj hospitalizaciji, također se pazi na pacijenta, ali tu je situacija ipak drugačija jer je manja vjerojatnost da će netko napraviti suicid, a da je prethodno tražio pomoć", rekao je Jukić za Jutarnji.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike