Supruga Ante Gotovine vraća se u MORH?

Dunja Gotovina, supruga umirovljenog generala Ante Gotovine, više od pet godina čeka provođenje sudske odluke o povratku na posao u MORH.

5.1.2012.
6:40
VOYO logo

Upravni sud je 2006. godine MORH-u naredio da Dunju Gotovinu mora vratiti na posao, no to se nije dogodilo. Bivši ministar Berislav Rončević umirovio ju je 2004. godine u činu pukovnice uz objašnjenje da je neperspektivna časnica.

Dunja Gotovina se žalila zbog nezakonitog otkaza i dobila spor koji nikad nije ispoštovan. Od odluke Upravnog suda o povratku Dunje Gotovine na posao izmijenila su se tri ministra obrane i niti jedan nije proveo odluku suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi ministar obrane Ante Kotromanović kaže da će se raspitati oko cijelog slučaja, ali da oko poštivanja odluka suda nema spora.

''Ako sud presudi da se Dunja mora vratiti na posao u Ministarstvo obrane, ona će biti vraćena na posao'', odlučno je za Jutarnji listrekao ministar, koji je bio ratni suborac Ante Gotovine, ali je i privatno prijatelj s Antom i Dunjom Gotovinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sanader je započeo Akcijski plan hvatanja Gotovine u sklopu kojeg je i Dunja Gotovina ostala bez posla. Meni je tada bilo jadno gledati kako se država ponaša prema Dunji samo zato jer je supruga generala Gotovine'', poručio je Kotromanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo