'Za mene više nema života' / Supruga Alojza Tomaševića priznala kako zlostavljanje trpi cijeli život: 'Tukao me kad god mu nešto nije bilo po volji, a htio me i pregaziti'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Glumi velikog Hrvata, a život s njim je pakao, rekla je Mara Tomašević o županu Alojzu Tomaševiću

2.11.2017.
13:40
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Supruga požeškog župana Alojza Tomaševića otkrila je da fizički napad njezina pijanog supruga prije mjesec dana samo jedan u nizu koje od njega trpi gotovo cijeli život. Pretukao bi ju kad god mu se nešto nije svidjelo, a jednom ju je čak pokušao pregaziti s automobilom.

"Počeli smo se zabavljati još u srednjoj školi. Oboje smo išli u ugostiteljsku školu, on za konobara, a ja za kuharicu. Hodali smo dvije godine. Nakon završene škole otišao je u vojsku. Na jednom dopustu je došao i odlučili smo se uzeti. Bila sam pet mjeseci trudna. Oženili smo se i ostavio me je kod svojih roditelja. Kad se vratio, nastavili smo živjeti kod njegovih i bio je to pakao", rekla je Mara Tomašević za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alojzijev otac bio je, kaže Mara, problematičan i odan alkoholu. Maltretirao je sve ukućane, a ona ga je preklinjala da odu u svoj stan, što su na kraju i učinili.

Ispostavilo se da ni Alojz nije bolji od oca. Trpjela je udarce, šamare i njegovu zlovolju jer je tako odgojena. Mislila je da će se smiriti i promijeniti, da će mu obitelj umjesto prijatelja i tamburaša biti na prvome mjestu, no taj dan nije došao, otkrila je Mara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekla je kako preko preljuba, ipak, nije mogla prijeći te kako ju je to najviše pogodilo.

U posljednje dvije godine u njihov se život umiješala žena, koja je mlađa od njihovog najmlađeg djeteta, a za Maru je tada počeo pravi pakao. "Počela su svakodnevna maltretiranja, nikad mu nije bilo po volji, počela sam mu smetati",  priznala je žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O njihovim problemima u braku znali su i njegova i njezina obitelj. Znali su i kad im je jedne godine nakon svinjokolje pod utjecajem alkohola pištoljem prijetio da će ih sve pobiti.

O njegovoj nasilnosti pokušala je ispričati i predsjednici države. Prije nego što je u veljači ove godine došla otvoriti svoj ured u Požegi, poslala joj je mail i zatražila da ju primi na pet minuta. No, to se nije dogodilo. Nakon njenog odlaska iz Požege Alojz joj je rekao kako on odlučuje s kim će se predsjednica susresti. Mari je tada bilo jasno da mu je netko rekao za mail. Još je tri puta pisala mail, jedan HDZ-u i dva Andreju Plenkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznala je na kraju i zbog čega je s cijelom pričom odlučila izaći u javnost.

"Nemam se čega bojati, ja sam se pomirila da mi više nema života, jer ga ne živim u zadnje dvije godine. Samo me strah da ću na kraju ispasti crna ovca i da će on proći nekažnjeno. Ako se to dogodi, vjerujem da u Hrvatskoj više neće biti niti jedne žene koja će dići svoj glas protiv nasilja u obitelji jer znam da ima mnogo njih koje prolaze kroz sličnu katarzu kao ja", rekla je Mara Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župana je njegova stranka HDZ osudila i raspustila županijsku organizaciju u Požegi.

Tomašević je priznao da mu je brak već dugo u krizi, ali je rekao kako nikad nije udario ženu. S funkcije župana još nije odstupio niti je smijenjen. Tvrdi da su njegovi politički suparnici nagovorili njegovu suprugu da laže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je prvi put prije mjesec dana istupila u javnost s pričom da je muž zlostavlja, djeca su joj okrenula leđa, prenosi 24 sata.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo