SUKOB U HDZ-u: / 'Hasanbegović će tražiti od Plenkovića da mu javno kaže zašto ne može biti ministar kulture'

Image

HDZ je podijeljen oko ponovnog imenovanja Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture koji od te fotelje, čini se, neće odustati.

16.9.2016.
9:39
VOYO logo

Fotelja ministra kulture ona je o kojoj se najviše govori u posljednje vrijeme. Milorad Pupovac tako je izjavio kako u njoj nikako ne želi vidjeti Zlatka Hasanbegovića pa se pretpostavlja da je to uvjet koji će manjinci dati Plenkoviću u pregovorima za sastavljanje Vlade. Istodobno je Hasanbegović pokazao da ne odustaje tako lako od svoje fotelje izjavivši kako su glasači pokazali koga žele, ali i poručujući Pupovcu da on neće kadrovirati Vladu te da će ona biti stabilna i bez manjinaca.

No, Hasanbegovića na mjestu ministra kulture ne želi ni sam Plenković. Potvrdio je to i izvor blizak vrhu HDZ-a riječima: "Mislim da je nemoguća misija da Hasanbegović ostane u Vladi". Pritom ističe kako ne vjeruje da bi zbog toga došlo do nekih trzavica između šefa HDZ-a i ministra kulture. "Vjerujem da će se to riješiti razgovorom na Predsjedništvu, Plenković tako rješava stvari. A i što bi Hasanbegović mogao učiniti? Vjerojatno će dobiti neku dobru poziciju, možda mjesto šefa saborskog Odbora za kulturu", komentira istaknuti član HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HASANBEGOVIĆ UZVRATIO PUPOVCU: /

'Pa ne može on kadrovirati Vladu!'

Image
HASANBEGOVIĆ UZVRATIO PUPOVCU: /

'Pa ne može on kadrovirati Vladu!'

Drugi, pak, izvor kaže kako se Hasanbegović neće povući bez borbe te da bi trzavica moglo biti. Međutim, Hasanbegović se ne miri lako s tim. Posebice s obzirom na to što smatra da je bio dobar ministar, a da je to potvrdio i njegov izborni rezultat.

"Čuo sam kako priča da će tražiti da mu Plenković javno argumentira zašto ne može biti ministar", kaže sugovornik Jutarnjeg iz HDZ-a. U stranci je također primijećeno da je Hasanbegović uspostavio dobre odnose s mostovcima te da suradnju s njima preporučuje kao jedinu opciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne dijele svi u stranci, pak, to mišljenje. "Možemo Vladu sastaviti i s HNS-om, pa i s HSS-om, sad će i tamo biti promjena, a imamo dobre odnose s pojedinim HSS-ovcima. Što se tiče HNS-a, jedini problem bi nam mogla biti Vesna Pusić, ali i to se može riješiti. A možda se Hasanbegović s mostovcima dogovorio da ga podrže za ministra, pa zato toliko agitira za njih?!", komentirao je jedan HDZ-ovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo