Sukob hakera oko zasluga: Tko je srušio HDZ.hr?

5.12.2011.
18:01
VOYO logo

Hakerski rat oko preuzimanja zasluga za rušenje HDZ-ove internetske stranice se nastavlja, ali činjenica je da stranica još nije u pogonu.

Unatoč najavama da će srušiti stranicu HDZ-a još u petak, nakon što se to zaista dogodilo NullSecurity, koji su Ive Sanaderapreuzeli odgovornost za objavljivanje snimke ispitivanjanisu o tome objavili ni slova. Naime, neki od njihovih Facebook-prijatelja prozvali su ih i čestitali im na uspjehu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrpa klinaca

Upravo zbog toga AnonOps Croata imao je potrebu razjasniti da zasluge za rušenje HDZ-ove internetske stranice nikako ne pripadaju "hrpi klinaca" koji takav posao ne bi mogli odraditi. Na svom Twitter-profilu naglasili su da NullSecurity Croatia nije odgovoran za napad na hdz.hr te kako preuzimaju zasluge druge grupe.

Na dobrom radu čestitali su skupini AnonTr0llz što su neki protumačili kao odavanje počasti za rušenje HDZ-ove stranice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, pristup stranicama HZ-a onemogućen je u ponoć, samo sedam sati prije otvaranja birališta, a prema neslužbenim informacijama, policija traga za hakerima koji su u subotu od 21 sat onesposobili stranicu HDZ-a slanjem 100 mailova na kontakt-adresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo