Sudski registar: Pavić traži dio Kamenskog!

17.11.2011.
18:37
VOYO logo

"Još jednom: s poslovanjem Kamenskog, njihovim stečajem, nekretninama poduzeća, niti jedna od naših firmi nema baš nikakve veze. U ovom slučaju sramotno je ljudsku nevolju radnica Kamenskog upotrebljavati za neke druge, prljave ciljeve koje s njima nemaju nikakve veze", kune se Ninoslav Pavić u odgovoru na upit kojeg smo mu poslali ovoga tjedna.

No, ispostavilo se da to nije tako. Vlasnik EPH Ninoslav Pavić itekako ima veze s Kamenskim i to na način da je u sudskom registru, koji se baš i ne može nazvati militantnim reketarskim instrumentom (kako je nazvao novinare koji se bave ovom temom), naveden kao suvlasnik tvrtke Vilinske poljane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posudili Kamenskom 7,7 milijuna kuna

Ta tvrtka, naime, uredno potražuje dio imovine tekstilne industrije Kamensko koja je zahvaljujući poslovanju u vrijeme bivšeg direktoraAntuna Crlenjaka otjerana u stečaj. Taj podatak poznat je Trgovačkom sudu na kojemu se vodi spor oko cjepkanja imovine da bi se namirili vjerovnici (namjerno) prezaduženog Kamenskog. A da su Vilinske poljane vjerovnik Kamenskog svjedoči i izvadak iz zemljišnih knjiga.

Svoj komad atraktivne nekretnine u centru Zagreba tvrtka Ninoslava Pavića i Davora Vlajčevića - istog onog kojega su radnice Kamenskog prijavile USKOK-u zbog otimanja tvrtke - traži, prema teretovnici iz zemljišno-knjižnog izvatka, temeljem posudbe 7,76 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema istom službenom dokumentu, veću zabilježbu na imovinu Kamenskog ima tek tvrtka Gravis koja, ima identičnu adresu kao i Vilinske poljane - Golubovečka 42 u Donjoj Stubici.

Detaljnije o sumnjivim transakcijama putem kojih se tvrtka vrijedna oko 120 tisuća kuna dokopala dijela nekretnina čija vrijednost premašuje 120 milijuna kuna i o vezama tih tvrtki s tajkunima Miroslavom Kutlom i Ivicom Todorićem možete pročitati ovdje i ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Pavić postao žrtvom HDZ-a

Ovi podaci demantiraju Pavića, ali i napise njegovih izdanja Jutarnjeg lista i Globusa, koji su istragu protiv svog nakladnika prikazali kao hajku pokrenutu od strane osvetoljubivog reketara, dijela medija pa na kraju čak i policije! Pavić je putem svojih "glasnogovornika", opinionmakera Davora Butkovića i urednika Jutarnjeg Mladena Plešea, čak poručio da je žrtva HDZ-a zbog beskompromisnog pisanja o istrazi protiv HDZ-a, istovremeno osuđujući što podaci o istrazi protiv Pavića cure u medije! Iznenađujuće je da takva kritika dolazi upravo iz medijskog koncerna koji je posljednjih godina objavio čitave transkripte iskaza svjedoka u raznim istragama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo