SVJEDOČENJE ŽUŽIĆA / Suđenje bivšoj županici: 'Merzel sam donio 100.000 eura u kuverti, odmah je prihvatila mito'

Image
Foto: PIXSELL, arhiva

Žužić je na početku postupka bio optužen, no priznao je krivnju te se nagodio s USKOK-om

28.6.2018.
9:40
PIXSELL, arhiva
VOYO logo

Željko Žužić danas je svjedočio na suđenju Marini Lovrić Merzel i drugima optuženima za niz koruptivnih djela na zagrebačkom Županijskom sudu

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U svom iskazu kazao je kako je bio zainteresiran za kupovinu udjela u Cestama Sisak. Tražio je zbog toga sastanak s Lovrić Merzel, a ona mu je rekla da je cijena 20 milijuna kuna plus 100.000 eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je izašao natječaj u njemu je bila cijena od 20 milijuna kuna, a Žužić je rekao da je nakon nekog vremena u ured Lovrić Merzel odnio 100.000 eura.

"Novac sam joj donio u kuverti. Bio je u apoenima od 500 eura. Čuo sam po kuloarima da ona traži novac", istaknuo je svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stavio sam to na stol, a ona je to uzela. Imao sam snažne motive kupiti tvrtku, tada se gradila autocesta Zagreb-Sisak. Imao sam kamenolom blizu, a promet tvrtke je bio 55 milijuna kuna", kazao je Žužić.

Žužić je na početku postupka bio optužen, no priznao je krivnju te se nagodio s USKOK-om. Osuđen je uvjetno na godinu dana uz rok kušnje od četiri godine. Nagodbu je sudac Ivan Turudić u tri navrata odbio smatrajući da je predložena kazna preniska. Na koncu je spor između suca Turudića i USKOK-a presjekao Vrhovni sud koji je prihvatio nagodbu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, prema optužnici Žužić se teretio da je Lovrić Merzel dao 100.000 eura mita kako bi njegova tvrtka dobila posao sa Sisačko-moslavačkom županijom. U iskazu u istrazi je opisao kako se to odvilo. Žužić je bio optužen i u aferi Solidum gdje je također priznao krivnju te je osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo