nema labavo /

Sud mu presudio: otac s koprivničkog područja mora godinu dana u zatvor jer ne želi plaćati alimentaciju za dijete

Image
Foto: Ilustracija/Marko Jurinec/PIXSELL

Prije četiri godine sud je muškarca osudio na uvjetnu kaznu zatvora uz uvjet da za svoje dijete plati zaostali rate alimentacije, ali on to nije učinio

4.12.2017.
10:20
Ilustracija/Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Tridesetogodišnjeg oca s koprivničkog područja Županijski sud u Varaždinu pravomoćno je osudio na godinu dana zatvora, jer ne želi plaćati alimentaciju za dijete. Sud je presudio da je muškarac uz plaću od 1000 eura mogao platiti dug od 5000 kuna te daljnje mjesečne rate od 600 kuna, piše podravski.hr.

Prije četiri godine sud je muškarca osudio na uvjetnu kaznu zatvora uz uvjet da za svoje dijete plati zaostali rate alimentacije u iznosu nešto manjem od 5000 kuna te da nastavi redovito plaćati mjesečni iznos od 600 kuna. No, to nije natjeralo oca da otplati dug te mu je nakon toga određen jednogodišnji zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On se žalio na presudu, a  svoje neplaćanje obrazložio je činjenicom da se tek prošle godine zaposlio u Njemačkoj, te da zarađuje minimalnu plaću, da mora uzdržavati i sebe, a ima i neki drugi osobni dug koji je morao vraćati.

No,  sud je zaključio da je uz plaću od 1000 eura mogao platiti dug i nastaviti plaćati mjesečne rate, piše podravski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo