SUD JOŠ NIJE ODLUČIO O SUDBINI MALOG CESAREA: / Nina Kuluz nastavlja borbu za svog sina, novo ročište u rujnu

Image

Na Općinskom sudu u Splitu održano je ročište radi izmjene pravomoćne odluke o predaji dječaka Cesarea iz Splita, ocu u Italiju.

25.8.2017.
10:44
VOYO logo

Sud još uvijek nije odlučio postoje li elementi da se postupak iz 2012. godine ponovi. Novo je ročište sazvano za 6. rujna. Borba Nine Kuluz za svog sina Cesarea se nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitski odvjetnik Mišo Živaljić, koji zastupa Splićanku Ninu Kuluz u njenoj borbi za sina Cesarea protiv njegova oca, talijanskog državljana Alessandra Avenatija, izjavio je u petak da Avenati nije došao u Centar za socijalnu skrb, gdje trebaju biti saslušana oba roditelja, pa je ročište odgođeno.

Saslušanje je trebalo biti održano nakon što je na Općinskom sudu u Splitu za početak rujna odgođeno ročište radi izmjene sudske odluke iz 2012. godine kojom je bilo naloženo da se maloljetni Cesare vrati u Italiju, gdje mu živi otac,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nina Kuluz je prethodno pokrenula zahtjev da se promijeni odluka o skrbništvu, a da bi se to moglo napraviti u postupak mora biti uključen Centar za socijalnu skrb koji će dati svoje stručno mišljenje na temelju saslušanja oba roditelja. Djelatnici Centra uskoro bi trebali saslušati i maloljetnog dječaka u zasebnom terminu.

"S obzirom da je predmet opsežan, te smo uz prijedlog priložili dokumentaciju, a i zbog različitih točaka po kojima tražimo da se ta sudska odluka iz 2012. izmijeni, sud nam je dao rok u kojem ćemo to dodatno precizirati. U međuvremenu se dogodilo dosta tih izmijenjenih okolnosti i morat ćemo taksativno pobrojati po kojim sve osnovama tražimo promjenu odluke. Zbog toga je sud ročište odgodio za 6. rujna", izjavio je Hini Živaljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuluz i Avenati pravomoćnom odlukom talijanskog suda imaju zajedničko skrbništvo nad dječakom, koji bi trebao živjeti u Italiji, a majka ga ima pravo viđati svaki dan. No, Kuluz je prije pet godina s dječakom pobjegla iz Italije skrivajući se u Bosni i Hercegovini.

Prije nešto manje od godinu dana vratila se u Split, a dječakov otac je dva puta pokušao sina vratiti u Italiju. U lipnju je pred njenom kućom bio organiziran veliki prosvjed u kojem se tražila odgoda ovrhe nad djetetom. Ovrha je odgođena jer sud nije dječakovom ocu osigurao prevoditelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda bi dječak i morao preseliti u Italiju da nije bilo velike reakcije Splićana. Oni su prosvjedovali i tako pomogli majci Nini Kuluz, koja ne želi predati svoje dijete.

Nina Kuluz svog bivšeg supruga optužuje za nasilje, dok se ona sama, zbog činjenice da je pobjegla sa sinom od njega, našla pod optužbom za otmicu djeteta. Sve sudske odluke do sada su bile na strani Cesareova oca, koji je, posjećivao svog sina u Splitu, pokušavajući izgraditi odnos s djetetom kojeg nije vidio više od pet godina. Međutim, Nina Kuluz tvrdi da njezin bivši partner nije ostvario kvalitetan kontakt sa sinom, te ga sada želi odvesti u Italiju iako dijete ne zna talijanski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RASPLET NEZAPAMĆENE DRAME U SPLITU: /

Sa sinom se skrivala više od pet godina, ali sada ga mora predati ocu Talijanu

Image
RASPLET NEZAPAMĆENE DRAME U SPLITU: /

Sa sinom se skrivala više od pet godina, ali sada ga mora predati ocu Talijanu

Administratorica Facebook stranice 'Spasimo malog Cesarea' napisala je da su zadovoljeni uvjeti za provođenje vještačenja roditelja i djeteta. Svrha vještačenja je izmjena odluke o predaji djeteta ocu jer za to više ne postoje uvjeti, jer je haška konvencija, po kojoj je donesena odluka 2012. godine, protokom vremena od pet godina, prema Europskom pravu, izgubila svoju svrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo