'STVARAJU POLICIJSKU DRŽAVU, OVO JE SUMNJIVA PRIČA': / Policija zabranila prosvjed protiv vojnog roka

Image
Foto: Ilustracija: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Radnička fronta sinoć je najavila subotnji prosvjed pred zgradom MORH-a na Trgu Petra Krešimira IV. u Zagrebu.

7.2.2017.
20:32
Ilustracija: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
VOYO logo

'Radnička fronta je sinoć (ponedjeljak, 6.2.) kasno na društvenim mrežama najavila subotnji prosvjed (u podne) pred zgradom MORH-a na Trgu Petra Krešimira IV br. 1 u Zagrebu - prosvjed protiv uvođenja obaveznog vojnog roka. Tu su vijest danas rano popodne objavili svi značajniji mediji, a naš je član danas prosvjed krenuo uredno prijaviti MUP-u (zakonski je uvjet prijaviti prosvjed najmanje 2 dan prije).

Policija zabranila prosvjed

No tamo nas je čekalo vrlo neugodno iznenađenje. Našeg je člana policija prvo bezobrazno i nepotrebno izvozala po nekoliko policijskih postaja, da bi mu onda priopćila da prosvjed ne može prijaviti jer je netko navodno još jutros na istom mjestu prijavio prosvjed. Policija nam pritom uopće nije htjela reći o kome se radi', priopćila je Radnička fronta, koja smatra da se ovdje radi o prvim naznakama stvaranja policijske države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko sati nakon, navodi Radnička fronta, na društvenim mrežama uvidjeli su da se radi u udruzi koja organizira skup podrške uvođenju vojnog roka.

'Taj je skup na društvenim mrežama najavljen tek nakon što nam je policija odbila prijavu našeg, već ranije objavljenog, skupa. Potpuno je jasno da je ovdje riječ o vrlo sumnjivoj priči. Trg Petra Krešimira IV je vrlo velik i na njemu ima mjesta i za nekoliko različitih prosvjeda. To što je netko navodno prijavio neki drugi prosvjed tamo ne znači da ima ikakvog razloga da i mi tamo ne prosvjedujemo. Naravno, vrlo je neobično da se prosvjed odlučio organizirati baš tamo, na istom mjestu kao i naš prosvjed, samo pola sata ranije - iako taj drugi prosvjed uopće nije bio najavljen prije našega - i da je policija odlučila ne samo podržati takvu provokaciju, nego još i zabraniti drugo, već prije najavljeno, okupljanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Spriječavaju proturatni prosvjed'

Nema nikakve sumnje da se ovdje radi o pokušaju policije, u suradnji s nekakvom "udrugom" ili ne, da spriječi već prije najavljen proturatni prosvjed koji je u javnosti izazvao dosta pažnje, s obzirom da se već više od tjedan dana diskutira o problematici uvođenja vojnog roka', navodi Radnička fronta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo