upozorenje senatu / Studentske udruge članovima Senata: 'Ukoliko izostane očitovanje, smatrat ćemo da rektor sudski proganja studente uz vašu podršku'

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

U pismu mole da se ovaj slučaj pokrene na današnjoj sjednici Senata, a ukoliko izostane njegovo očitovanje, smatrat će da rektor sudski proganja studente uz podršku Senata

12.12.2017.
10:51
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što smo jučer prenijeli vijest da je Luka Kovač radi izjave zaradio tužbu od Sveučilišta u Zagrebu, udruženje studentskih udruga odlučilo se boriti i direktno. Iz tog razloga su uputili zajednički mail svim članovima Senata Sveučilišta u Zagrebu. 

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pismu mole da se ovaj slučaj pokrene na današnjoj sjednici Senata, a ukoliko izostane njegovo očitovanje, smatrat će da rektor sudski proganja studente uz podršku Senata.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštovani članovi Senata, 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveučilište u Zagrebu podignulo je tužbu protiv studenta i potpredsjednika Studentskog zbora Hrvatskih studija zbog narušavanja ugleda i uz odštetni zahtjev u visini od 20 000 kn. Sveučilište zastupano po rektoru Borasu smatra da mu je ugled narušen izjavom kolege za HINU u kojoj je izrazio sumnju u to tko stoji iza provala u studentske udruge na Hrvatskim studijima.

Obraćamo vas se s molbom da se očitujete o takvoj praksi vodstva Sveučilišta u Zagrebu. Je li uobičajena praksa da Sveučilište tuži vlastite studente? Postoji li sloboda govota na Sveučilištu? Hoće li 20 000 kuna vratiti ugled Sveučilištu? Narušavaju li studenti ugled Sveučilišta ili se ugled narušava sudskim gonjenjem vlastitih studenata?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molimo vas također da na današnjoj sjednici Senata pokrenete raspravu o ovom slučaju te da nas obavijestite o daljenjem djelovanju Sveučilišta u ovom slučaju.

Ukoliko izostane očitovanje Senata, smatrat ćemo da rektor sudski proganja studente uz podršku Senata."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo