STROGE MJERE U DVIJE ŽUPANIJE STUPILE NA SNAGU: / Zabranjeno izražavanje sućuti, ograničenja za sahrane, svadbe, posjete domovima...

Image
Foto: osiJosipp Regovic/POOL/PIXSELL

U Zadarskoj i Međimurskoj županiji od danas stupaju na snagu strože epidemiološke mjere koje se odnose na vjenčanja, društvena okupljanja, domove za starije i sahrane

29.8.2020.
8:49
osiJosipp Regovic/POOL/PIXSELL
VOYO logo

Na prijedlog županijskih stožera, Nacionalni stožer civilne zaštite odobrio je nove, strože epidemiološke mjere u suzbijanju koronavirusa za četiri županije, pri čemu u Zadarskoj i Međimurskoj županiji stupaju na snagu već od danas, a u Dubrovačko-neretvanskoj i Brodsko-posavskoj županiji od ponedjeljka. O mjerama u Varaždinskoj županiji, kazao je ministar Davor Božinović u petak, još se razgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SPLIĆANI SU PODIJELJENI: /

Neki su ogorčeni rigoroznim mjerama, a drugi kritiziraju nedostatak discipline: 'Zašto su crkve i dalje otvorene?'

Image
SPLIĆANI SU PODIJELJENI: /

Neki su ogorčeni rigoroznim mjerama, a drugi kritiziraju nedostatak discipline: 'Zašto su crkve i dalje otvorene?'

Zadarska županija

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske prihvatio je prijedlog Stožera Zadarske županije o uvođenju nužnih epidemioloških mjera koje se uvode za područje Zadarske županije u trajanju od 14 dana.

Na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba, zabranjuju se održavanja organiziranih zabavnih okupljanja na brodovima, zabranjuju se posjeti domovima za starije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međimurska županija

Na području Međimurske županije, od danas se priredbe, festivali i druge manifestacije mogu održavati samo uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije. Odluka vrijedi do 15. rujna.

Brodsko-posavska županija

Za Brodsko-posavsku županiju nove mjere vrijede od ponedjeljka 31. kolovoza, a na snazi će biti 14 dana. Na svadbama može biti najviše 50 ljudi, najviše 20 ljudi smije biti na privatnim svečanostima i proslavama. Na sahranama može biti najviše 50 ljudi. Karmine se ne smiju održavati, a sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obavezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera na svim društvenim javnim okupljanjima kao što su manifestacije, mise, obredi, izložbe i druga društvena i javna okupljanja. Ako se ona održavaju u zatvorenom prostoru, obavezne su maske.

Organizatori svih društvenih okupljanja i vlasnici ugostiteljskih objekata su odgovorni za provođenje mjera i dužni su paziti pridržavaju li se svi propisanih mjera. Sportska natjecanja mogu se održavati, ali ne smije biti gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji nove, strože bit će na snazi od ponedjeljka 31. kolovoza i vrijedit će 14 dana. Na svadbenim svečanostima može biti najviše 50 ljudi, privatne svečanosti i proslave mogu se organizirati samo u krugu obitelji i na njima može biti najviše 20 ljudi.

Na sahranama može biti najviše 50 ljudi, a sućut se ne smije izražavati bliskim kontaktom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo