UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE / Stanovnici Oroslavja zgroženi: 'Tridesetak konja na ovoj farmi su izgladnjeli i žedni!'

Image
Foto: Zagorje International

Vlasnik konja rekao je za Zagorje International kako u Africi umiru milijuni djece, a ovdje se pravi problem o nekoliko njegovih uginulih konja

24.3.2017.
15:24
Zagorje International
VOYO logo

Stanovnici Oroslavja zgroženi su stanjem na farmi vlasnika oroslavskog hipodroma i “Štalice” Josipa Tuđe. Kažu kako je 30-ak konja koliko ih je još preostalo u štali, izgladnjelo i žedno.

"Ovi jadni sportski konji su nažalost postali žrtve čovjeka koji je sa svojim poduzećem Oreh završio u ogromnim financijskim problemima, ali se zato vrlo rado slika po lokalnim televizijama i glumi nekakvog pučkog tribuna  Osim što su konji neishranjeni, žedni i stalno zatvoreni, ugibaju i zbog neadekvatne veterinarske zaštite. Izgledaju loše i zasigurno su puni glista i ostalih parazita", tvrde mještani Oroslavja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka Oreh u stečaju ima dug od 635 tisuća kuna, a osobni dug Josipa Tuđe pak iznosi čak 3,6 milijuna kuna, što je ukupno preko 4,2 milijuna kuna, piše Zagorje International.hr.

Vlasnik konja Josip Tuđa rekao je za Zagorje International kako u Africi umiru milijuni djece, a ovdje se pravi problem o nekoliko njegovih uginulih konja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umiru ljudi, ugibaju i sve ostale životinje i sasvim je normalno da ugibaju i konji, naročito preko zime. Pa jedan konj prije nekoliko godina uginuo mi je i na samoj stazi na hipodromu gdje se održavala kasačka utrka. U cijeloj ovoj priči radi o najobičnijoj podvali jednog mog radnika, Milorada Brkića, kojem sam davao 500 kuna tjedno da mi pomaže postavljati ogradu oko ranča, kako bi konje sada na proljeće mogao pustiti izvan štale. On je fotografije uginulih konja objavio na Facebooku. To mi je hvala što sam mu dao posao. Osim toga i stalno me potkradao. Krao mi je iz štale opremu, zob, kukuruz, sve čega se domogao, pa više tamo ništa ne mogu ni ostavljati. Zbog krađa ga je privodila i policija", rekao je Tuđa.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Zagorje International

Konj

Image
Foto: Zagorje International

Konj

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo