FOTO: / Prodavači s tržnica došli Liniću pod prozor

Štrajk na tržnicama u Hrvatskoj se nastavlja.

2.7.2013.
12:04
VOYO logo

Prodavači sa zagrebačkih tržnica okupili su se ispred Ministarstva financija i prosvjedovali protiv uvođenja fiskalnih blagajni.

Zgradu Ministarstva čuvale su jake policijske snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi se ne borimo protiv toga da ne plaćamo poreze, naprotiv, želimo participirati u svojoj državi porezima i pridonijeti njezinom boljitku. To mora biti uređeno na primjeren način, i to modelom onako kako to rad na otvorenom zahtijeva", rekao je predstavnik štrajkaša sa zagrebačkog Dolca Neven Peša.

Ministarstvo v.s. Tržnice

Mnogi na tržnicama rade 'na crno' i izbjegavaju plaćati porez, tvrde u Ministarstvu financija, a glasnogovornik Zagrebačkih tržnica Miroslav Pupić Bakrač, odbacuje takvu insinuaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije istina. To je namjerna manipulacija javnošću koju mi s tržnica ne možemo istrpjeti, jer bi to značilo da mi s tržnica kao javno poduzeće koje je u vlasništvu Grada Zagreba sudjelujemo u nečasnim radnjama. Svi koji rade su registrirani i uredno plaćaju svoje obveze, te ne puštamo na tržnicu nikoga ako nema adekvatne papire i nije u pravnom i financijskom sustavu", istaknuo je Pupić Bakrač.

Prvi u Europi s fiskalnim blagajnama?

Fiskalne blagajne na tržnicama su nepotrebne i sve se može riješiti na način da plaćanje bude paušalno, poručio je jedan od prodavača u štrajku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi bismo bili prvi u Europi koji bi imali fiskalne blagajne. Ovdje ljudi suncobrane drže dvjema rukama kad pada kiša, a kamoli da mogu raditi s mokrim rukama na tim blagajnama", kazao je jedan od prodavača.

Iako je trećina štandova na Dolcu radila, zaključak s jutarnjeg štrajka je da robe na klupama neće biti dok god se ne postigne dogovor s Ministarstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo