Sprema se štrajk u srednjim školama?

Sindikat zaposlenih u srednjim školama organizirat će štrajk ako Vlada prihvati prijedlog ministra Željka Jovanovića o raskidanju granskog kolektivnog ugovora.

30.10.2013.
16:42
VOYO logo

Sindikat zaposlenih u srednjim školama traži nastavak pregovora o izmjenama i dopunama granskog kolektivnog ugovora koje je resorni ministar Željko Jovanović jednostrano prekinuo. Ističu da pregovori uopće nisu vođeni, jer se ministar nije odazivao na sastanke.

Žele pregovarati o smjenskom i dvokratnom radu, dnevnicama za putovanja s učenicima i naknadi za prijevoz. Pismo u kojem traže nastavak pregovora uputili su premijeru i ministrima uoči sutrašnje sjednice Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Politika spaljene zemlje

Odbije li ih Vlada, najavljuju štrajk, a to je znak da Vlada vodi politiku spaljene zemlje, kaže predsjednik Sindikata Branimir Mihalinec.

"Vlada i dalje nastavlja politiku spaljene zemlje prema obrazovanju. Egzekutor te politike je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, a mentor i voditelj te politike je premijer Zoran Milanović", kazao je Mihalinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo: Dogovor je moguć

U odgovoru iz Ministarstva navodi se da su pregovori prekinuti jer je zbog neusklađenih stavova nemoguće postići dogovor. Ističu da će odluku o otkazivanju granskog kolektivnog ugovora donijeti Vlada, ali da je prije potrebno provesti postupak mirenja u kojem je dogovor još uvijek moguć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo