STOŽER PRODUŽIO ČETIRI ODLUKE, ALI KREĆE I U POPUŠTANJE NEKIH MJERA: / 'Idemo vrlo oprezno i promišljeno...'

Image
19.4.2020.
15:19
VOYO logo

Nacionalni stožer Civilne zaštite oprezno promišlja o postupnom popuštanja epidemioloških mjera, ocijenio je u nedjelju voditelj stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

''U mjere popuštanja idemo vrlo oprezno i promišljeno. Primjenjivat će se tako da se neće primijeniti sve i odjednom. Tu se mora čuti mišljenje ministarstava i struke" kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OSMERO PREMINULIH, U HRVATSKOJ UBLAŽENE MJERE ZABRANE KRETANJA: /

Evo u kojim se županijama može kretati bez e-propusnica

Image
OSMERO PREMINULIH, U HRVATSKOJ UBLAŽENE MJERE ZABRANE KRETANJA: /

Evo u kojim se županijama može kretati bez e-propusnica

Božinović je rekao kako je činjenica da Hrvatska uspijeva još uvijek držati ovu epidemiološku sliku pod kontrolom.

"Od starta imamo dvocifreni broj novooboljelih osoba i činimo sve da linearni rast se održi što je moguće više jer nam to daje mogućnost da se aktivira gospodarstvo. To je interes svih, a bez suradnje građana ne bismo došli u situaciju u kojoj možemo promišljati o mjerama koje će potaknuti određene dijelove gospodarstva'', dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božinović je istaknuo da su u nedjelju produžene odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja, o mjerama prilikom sklapanja braka i odluka o stavljanju u uporabu dječjih igrališta i sportskih igrališta. Te mjere će trajati najranije najranije do 4. svibnja. Do 18. svibnja produljuje se odluka kojom se zabranjuje brodovima u međunarodnoj plovidbi, koji imaju obvezu samoizolacije, uplovljavanje u morske luke i luke unutarnje plovidbe u Hrvatskoj.

Ukidanje e-propusnica: Velik dio predloženog ćemo usvojiti

Uz to, potvrdio je da je iz desetak županija stigao zahtjev za ukidanje e-propusnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Postoje neke koje su tražile da se formira nekoliko područja na kojima ne trebaju e-propusnice, a postoji inicijativa Grada Zagreba i Zagrebačke županije da se spoje i da ne treba propusnica. Nakon konferencije ćemo donositi odluke, ali velik dio predloženog mislim da će stožer usvojiti'', zaključio je.

Na novinarski upit što policija može poduzeti prema svećeniku u Splitu, koji je unatoč upozorenjima, i danas pozvao vjernike na misu, Božinović je odgovorio da je pregledao policijsko izvješće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam naišao da je zabilježen incident te vrste, ni od strane djelatnika civilne zaštite niti od strane policijske uprave. Nisam siguran da se tamo dogodilo nešto posebno", rekao je Božinović.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo