majka vrlo jasna / Stožer pokušao pojasniti svoje informacije o smrti 12-godišnjakinje. Majka: Ako već moraju lagati onda neka bar kažu da COVID nije uzrok smrti

I dok je Stožer vidi otpusno pismo, obitelj preminule djevojčice ga još nije dobila!

26.3.2021.
19:00
VOYO logo

Jučer je u RTL danas objavljena emotivna ispovijest majke koja demantira Nacionalni stožer civilne zaštite. Naime, prošlog tjedna objavili su da je 12-godišnja djevojčica preminula od koronavirusa. Majka to demantira i tvrdi da je uzrok smrti srčani arest! Na današnjoj konferenciji za novinare Krunoslav Capak rekao je da su samo pročitali podatak koji im je poslao Splitski KBC. Goran Latković nakon svega ponovno je razgovarao s majkom preminule djevojčice.

Nacionalni stožer danas je pokušao pojasniti svoje informacije o smrti 12 godišnjakinje za koju su objavili da je umrla od COVID-a, dok njezina majka to demantira i tvrdi da je uzrok smrti srčani arest!

"Oko toga se sada nepotrebno diže medijska prašina! Činjenica jest da mi taj izvještaj primamo direktno od bolnica u zadnja 24 sata. I da mi ne stignemo prije press konferenciji provjeriti točno o čemu se radi", rekao je Krunoslav Capak. 

Majka preminule djevojčice stupila je jučer u kontakt s RTL-om jer je željela pojasniti kako se cijela obitelj izolirala da bi zaštitila dijete od koronavirusa. Dijete je imalo bolesno srce, a na kraju i preminulo od srčanog aresta. U tim trenutcima, tvrdi majka, nije imalo nikakvih respiratornih problema niti to stoji u izvješću o smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
zahtijeva ispriku /

Ogorčena majka preminule 12-godišnjakinje za RTL: 'Moja kći nije umrla od koronavirusa, tražimo ispriku!'

Image
zahtijeva ispriku /

Ogorčena majka preminule 12-godišnjakinje za RTL: 'Moja kći nije umrla od koronavirusa, tražimo ispriku!'


"Ako već moraju reći i lagati da je dijete imalo COVID onda neka bar kažu da to nije uzrok smrti. Ono što sam ja cijelo vrijeme htjela da se zna da uzrok smrti nije COVID. Je li ona bila u međuvremenu kontaminirana ja to ne mogu dokazati. To je mašinerija protiv koje se ja ne mogu boriti", poručila je majka. 

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo kaže kako su sve što su rekli i objavili dobili kao informaciju od splitskog KBC-a kojeg smo još jučer tražili za komentar, ali su ga odbili dati.

"Splitska bolnica je očito ocijenila, a što smo poslije provjerili i zatražili otpusno pismo i nalaz pozitivnog sars cov testa. Sasvim sigurno se kod tog djeteta radilo o teškom srčanom komorbiditetu, ali je dijete bilo pozitivno", rekao je Capak.

I dok je Stožer vidi otpusno pismo, obitelj preminule djevojčice ga još nije dobila! Majka smatra da su objavom smrti na stožeru nepotrebno uvučeni u medijsku predstavu koju nisu željeli, a kasnije se morali pravdati.

"Ne želim da se to događa preko našeg djeteta da javnost misli se mi ne možemo pomiriti da je ona imala COVID, nije ga imala", rekla je majka preminule djevojčice. 
Iako je majka dovela u pitanje i zaštitu pacijenta u samim kolima hitne pomoći, taj dio Stožer zasad nije ispitao.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo