GLAZBENA KVALITETA / Što u hrvatskoj glazbi vrijedi, a što je škart?

Kako se mjeri glazbena kvaliteta i može li se uopće izračunati? Jedna švicarka agencija misli i zna da može, pa je u Hrvatskoj napravila istraživanje o najkvalitetnijim glazbenicima i došla do prilično zanimljivih podataka. Tu su Tony, Severina, Jelena Rozga i drugi izvođači čija imena otkrivamo u sljedećim minutama.

1.2.2013.
18:44
VOYO logo

Švicarska agencija za ispitivanje kvalitete tržišta to je pitala Hrvate, čiji su odgovori donijeli zanimljive rezultate! Na prvom mjestu na ljestvici najkvalitetnijih izvođača u Lijepoj našoj našao se Tony Centinski. Čak 12 posto glasova je, čini se, osvojio iskrenošću!

S 11 posto glasova slijedi ga Oliver Dragojević, a kvalitetna treća je Severina s 10 posto. Fenomen najpoznatije pjevačice na Balkanu, i njoj je teško objašnjiv!

Hrvati su zaključili da je glazba Jelene Rozge kvalitetnija od Gibonnijeve, koji je slijedi na petom mjestu! Top pet hrvatskih bendova predvodi Prljavo kazalište s 13 posto glasova, a kod šire publike prepoznata je i kvaliteta Hladnog piva.

Ćudljivi hrvatski puk Magazin je proglasio kvalitetnijim bendom od TBF-a, a Opću opasnost lansirao na visoko peto mjesto. Na ovoj top listi se nitko nije osramotio, ali je ona još jednom otvorila vječno pitanje - što je zapravo kvalitetno - ono što hvali kritika ili ono što sluša narod!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo