dobro je znati / Što sve pokriva dodatno zdravstveno osiguranje?

Image
Foto: Promo

Ovisno o pokrićima, postoje tri paketa dodatnog zdravstvenog osiguranja: Comfort, Optimal i Exclusive

19.4.2021.
8:52
Promo
VOYO logo

Dodatno zdravstveno osiguranje je dobrovoljno osiguranje koje omogućava bolju zdravstvenu zaštitu, preglede u privatnim poliklinikama bez čekanja i uputnica, u odabranom terminu.

Ovisno o ugovorenom paketu, UNIQA dodatnim zdravstvenim osiguranjem pokriveni su specijalistički liječnički pregledi, dijagnostički postupci, preventivni pregledi (ginekološki pregled, UZV dojki, kontrolni pregled i UZV za trudnice, PSA, UZV prostate), ortopedska i druga medicinska pomagala, fizikalna terapija, stomatološke usluge, mali operacijski zahvati i sistematski liječnički pregledi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji sve paketi postoje?

Ovisno o pokrićima, postoje tri paketa dodatnog zdravstvenog osiguranja: Comfort, Optimal i Exclusive. U paketu Comfort uključeni su specijalistički pregledi prema medicinskoj indikaciji do ugovorenog godišnjeg iznosa od tisuću kuna te dijagnostički postupci (laboratorijske pretrage i dijagnostičke obrade) prema medicinskoj indikaciji do maksimalnog iznosa od 3000 kuna. U ovaj paket, unutar godišnjeg limita za specijalističke preglede, uračunat je i jedan preventivni ginekološki pregled u svakoj osigurateljnoj godini, a unutar godišnjeg iznosa za dijagnostičke postupke osiguranici imaju pravo na jedan ginekološki UZV i PAPA test u svakoj osigurateljnoj godini, jedan UZV dojki iznad 30 godina starosti u dvije osigurateljne godine, jedan laboratorijski test PSA (prostata specifični antigen)  u svakoj osigurateljnoj godini te jedan UZV prostate (iznad 30 god, starosti) u dvije osigurateljne godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paket Optimal, uz sva pokrića iz paketa Comfort, sadrži i sistematski liječnički pregled. Najveći paket, Exclusive, uz sva navedena pokrića iz prva dva paketa te povećani limit za specijalističke preglede do 2000 kuna, sadrži i male operacijske zahvate, fizikalnu terapiju i kontrolni pregled i UZV za trudnice. Za djecu postoje posebni paketi: Kid za djecu od 0-šest godina te Teen, za djecu od šest godina nadalje.

Paketi uključuju i korištenje zdravstvenih usluga izvan mreže ugovornih ustanova UNIQA osiguranja, a nakon prelaska ugovorenog godišnjeg limita UNIQA  sudjeluje s 50 posto u daljnjim troškovima osiguranika za specijalističke preglede i dijagnostiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko košta premija dodatnog zdravstvenog osiguranja?

Okvirnu cijenu premije možete izračunati u kalkulatoru. Primjerice, mjesečna premija za osobu u dobi od 35 godina iznosi od 68 do 194 kune mjesečno, ovisno o odabranom paketu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se ostvaruje usluga?

Usluga se ostvaruje pozivom ili slanjem e-maila medicinskoj službi – pozivnom centru MedUNIQE koji je na usluzi klijentima 24 sata dnevno, 7 dana tjedno. MedUNIQA će prema opisanim zdravstvenim teškoćama osiguranika uputiti na odgovarajućeg liječnika specijalista, a osiguranik može odabrati u kojoj ustanovi i u kojem terminu želi obaviti pregled. Na raspolaganju osiguranicima je više od 400 ugovornih ustanova u kojima mogu obaviti pregled ili pretragu, a mogu se koristiti i ustanove koje nisu ugovorni partneri UNIQA osiguranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatno zdravstveno osiguranje može se ugovoriti izravnim kontaktom s prodajnim savjetnikom UNIQA osiguranja, u bilo kojem UNIQA prodajnom uredu ili direktnom kupnjom na UNIQA internetskoj stranici – www.uniqa.hr. Za ugovaranje dodatnog zdravstvenog osiguranja potrebno je ispuniti zdravstveni upitnik i priložiti medicinsku dokumentaciju, ako je potrebno.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo