KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA /

Što se tiče Agrokora, u Banskim dvorima se moraju suočiti s tim da moraju plesati kako drugi sviraju

Je li Agrokor danas privatna tvrtka u kojoj glavnu riječ vode njegovi vjerovnici ili državna tvrtka koju vodi Vlada?

6.2.2018.
22:10
VOYO logo

Premijer Plenković dao je do znanja da je Agrokor sada državna, tj. Vladina tvrtka pa su on i Vlada tako preuzeli i svu odgovornost za moguće tužbe i sporove koji se mjere u milijardama kuna. Naravno, ako te tužbe dođu na naplatu neće ih platiti premijer i vlada nego svi mi ostali.

Premijer je, naime, od Vladinog povjernika Ante Ramljaka zatražio izvješće o spornim konzultantskim naknadama, Ramljak mu je kao svom očito nadređenom to poslao a premijer je isplatu milijunskih naknada negativno  komentirao. 

"Ja nisam imao nikakvih saznanja o iznosima naknada za savjetnike o kojima je riječ proteklih dana i načelno mogu reći da to kao takvo nije dobro. Vrlo detaljno ću analizirati ovo konkretno pitanje o kojemu ste rekli jer je to ključna odgovornost mene kao prvog čovjkea Vlade i onoga koji je mogu slobodno reći na svoja leđa stavio sav politički teret ovoga procesa", kazao je premijer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo viteško premijersko  preuzimanje odgovornosti za sudbinu Agrokora trebalo bi pozdraviti ali mač je u našeg viteza prilično mali, što on dobro zna ali se pravi da ne zna. Jer taman i da su naknade hrvatskim konzultatima koje isplaćuje Agrokor 10 puta veće nego što recimo Deutsche banka plaća usluge Merill Lyncha, taman da Ante Ramljak u koferima iznosi pare iz Agrokora, sve što može učiniti naš vitez jest da mu pomogne nosit kofer. 

Jer Antu Ramljaka ni premijer ni cijela Vlada, zajedno sa Saborom i predsjednicom Republike ne da ne mogu smijeniti, ne mogu ga čak ni ukoriti, ili uzet 10 posto od plaće. Ne može to učiniti ni famozno privremeno vjerovničko vijeće, još manje može skupina domaćih dobavljača koja se predstavlja kao važan čimbenik cijelog procesa. Jer nema smjene Ante Ramljaka ako to ne odobre kreditori iz Roll Up kredita predvođeni famoznim  Knighthead fondom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer za taj kredit od milijardu eura upravo je to bio jedan od uvjeta. Ne dirajte Antu Ramljaka dok mi to ne kažemo. I nema tu ništa neobično, tko daje pare ima pravo birati muziku. U Banskim dvorima samo se moraju suočiti s tim da ovaj put moraju plesati kako im drugi sviraju.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo