ŠTO JE SA ŽIVIM ZIDOM? / 'Mislio sam da možemo promijeniti svijet, ali sam pogriješio'

14.4.2015.
8:53
VOYO logo

Okidač za izvještaje u nezadovoljstvu pojedinih članova Živim zidom bio je status na Facebooku, kojim je svoje viđenje stanja u Živom zidu dočarao virovitički član Saša Stanec.

"Ušao sam u Živi zid pun nade da se može promijeniti svijet (...) Smatrao sam Živi zid prije svega aktivističkim pokretom na koji se samo nužno nadogradilo političko djelovanje. Mislio sam da je to doista antisistemska demokratska stranka kako se vole nazivati. No i tu sam pogriješio. Stranka je čak izrazito centralizirana, a sve odluke donosi tek nekolicina čelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Događaj niskog medijskog intenziteta'

Iznošenje drugačijeg mišljenja ne samo da nije dopušteno nego se sankcionira oštrim upozorenjima i izbacivanjem iz stranke čak i bez ikakvog obrazloženja. Svako iznošenje obrane je onemogućeno", objavio je Stanec.

Član virovitičkog ogranka Živog zida pojasnio je i da se na udaru vodstva organizacije našao jer je od deložacije branio jednu virovitičku obitelj. Vodstvo stranke navodno mu je poručilo da to ne čini, jer je u pitanju "događaj niskog medijskog intenziteta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šutnja

Novi list je pokušao o navodnim problemima unutar organizacije razgovarati s dvojicom dopredsjednika Živog zida, Ivanom Viliborom Sinčićem i Damirom Trnačićem, ali niti jedan od njih nije odgovarao na telefonske pozive. Svoj mobilni telefon isključio je i Dušan Cvetanović, koji u kampanji Ivana Vilibora Sinčića obnašao dužnost voditelja šefa kampanje i osobe zadužene za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo