ŠTO NAM DONOSI OVA NAOBLAKA: / Stiže osjetno hladnije i vjetrovitije vrijeme, no čini da obilnijh kiša ipak neće biti

Image
Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Poslijepodne slijedi razvedravanje, prvo u najsjevernijim krajevima

7.9.2020.
8:44
Emica Elvedji/Pixsell
VOYO logo

U novi tjedan ulazimo uz utjecaj frontalnog sustava koji svojom glavninom neće stiži do nas. Zastat će u Alpama, a do nas prebaciti hladniji i nešto vlažniji zrak.

Tako će u zapadnim predjelima prijepodne biti sve oblačnije i vjetrovitije. Lokalno može pasti i vrlo malo kiše ili poneki kratak pljusak, većinom u gorju. Zapuhat će umjeren sjeverac, na sjevernom Jadranu umjerena bura, pod Velebitom već s jakim udarima, pa će se činiti svježije, piše RTL-ova metereologinja Željka Pogačić. Na istoku i jugu ostaje sunčano, u Dalmaciji i sasvim vedro uz slab vjetar - ugodno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne slijedi razvedravanje, prvo u najsjevernijim krajevima. Oblaci će se najdulje zadržati u Posavini, Banovini i Kordunu iz kojih može pasti još poneka kap kiše.

Utorak osjetno hladniji

Bit će prilično vjetrovito i osjetno svježije nego danas. Najviša temperatura ide do 23 °C

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i Srijemu popodne promjenjivo oblačno, ali uz dosta sunčanih razdoblja. Duž Posavine, gdje će biti i najoblačnije, moglo bi pasti i vrlo malo kiše. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a temperatura oko 5°C niža od današnje, od 24 °C do 26 °C.

U sjevernoj Dalmaciji popodne će biti nešto više oblaka nego danas, ali oni neće kvariti dojam sunčanog vremena. Na jugu će se zadržati vedro, mirno. Temperatura oko 30 °C, bez veće promjene. Vjetar će okretati s južnih i zapadnih smjerova polako prema sjevernim. Navečer, nakon 18 sati, bura će biti sve jača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gorju će sredinom dana biti još oblačno, uz lokalno slabu kišu, zatim sve sunčanije. Na sjevernom Jadranu popodne većinom sunčano uz umjerenu buru, navečer u jačanju na jaku. Pod Velebitom računajte da će navečer bura udarati i do 100 km/h. Bit će malo svježije nego danas, osobito u Gorskom kotaru i Lici.

Pravo jesensko vrijeme

U nastavku tjedna na kopnu sunčano, suho i postupno svakim danom sve toplije. Jutra će biti svježa, uz mjestimičnu maglu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na moru će u utorak biti jake bure, zatim od srijede slijedi dnevna izmjena burina i maestrala, a za vikend jugo. Sunčano, tek krajem tjedna nešto malo više oblaka, ali lijepog vremena. Temperatura - bez promjene.

Sutra stiže još druga rujanska epizoda bure na sjeverni Jadran, a navečer i na sjever Dalmacije. Najjači udari očekuju se navečer i u noći na utorak, osobito u podvelebitskom primorju. Budite na oprezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo