ŠTO LJUDI U PALOVCU KAŽU NA PRESUDU SMILJANI SRNEC: / 'Kako su roditelji mogli progutati priču da je Jasmina otišla i da im se uopće ne javlja?'

Image
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
30.6.2020.
20:10
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Smiljana Srnec (45) proglašena je krivom za ubojstvo sestre Jasmine Dominić u ljeto 2000. godine te joj je danas na Županijskom sudu u Varaždinu nepravomoćno izrečena maksimalna kazna od 15 godina zatvora prema Kaznenom zakonu iz 1997, koji je bio na snazi u doba počinjenja zločina. Presuda je izrečena nakon osam mjeseci suđenja, ispitivanja tridesetak svjedoka, vještačenja, ispitivanja obitelji i susjeda. U izrečenu kaznu se uračunava i boravak u istražnom zatvoru. Nakon presude Smiljana je zaplakala.

Palovčani ne vjeruju da bi otac Martin Dominić Fredi mogao biti počinitelj, javlja 24sata. Smiljana je proglašena krivom za ubojstvo sestre Jasmine zadavši joj najmanje pet udaraca u glavu od čega je umrla, a tijelo žrtve potom je sakrila u zamrzivač u obiteljskoj kući u Palovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko je Smiljana dobila, 15 godina?! Zasluženo, nego što", rekao je jedan mještanin za 24sata u jednom kafiću u Palovcu. "Stari Martin je bio dobar čovjek. Znali smo da će pokušati sve svaliti na njega...", dodao je.

Image
DANAS JE PRESUDA SMILJANI SRNEC: /

Njezin odvjetnik tvrdi da nema dokaza da je ona ubila sestru i skrivala je u škrinji 19 godina

Image
DANAS JE PRESUDA SMILJANI SRNEC: /

Njezin odvjetnik tvrdi da nema dokaza da je ona ubila sestru i skrivala je u škrinji 19 godina

'Sve je to jako sumnjivo'

Palovčani s kojima je razgovarao 24sata ne vjeruju da je jedino Smiljana znala da se u ledenoj škrinji 19 godina skriva tijelo njene ubijene sestre. "Ne mogu ni zamisliti da nitko od ukućana nije znao koju tajnu skriva škrinja. Ne znam kako su se mogli nositi sa zločinom jer ubiti nekoga bliskog i njegovo mrtvo tijelo držati u kući u blizini može samo bolestan um. Ne znam što više reći, osim da je napokon i tom slučaju došao kraj", kazao je 73-godišnji muškarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri žene s kojima su razgovarali novinari ne mogu se načuditi kako su roditelji Smiljane i Jasmine mogli “progutati” priču da je Jasmina otišla i da im se uopće ne javlja. "Sve je to jakom sumnjivo, ali Božjem sudu nitko neće pobjeći. Tamo će sve tajne izaći na vidjelo", smatra jedna Palovčanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo