rtl istražio /

Što je tako privlačno u novim stanovima? Na jedan stan stiglo 25 prijava za subvenciju!

Prijave za subvencionirane stambene kredite u traju još sljedeći tjedan - a u Zagrebu je nastala prava pomama za novim gradskim kvadratima. Na jedan stan stiglo je čak 25 prijava, ukupno njih 5 tisuća

8.10.2017.
18:56
VOYO logo

Novo zagrebačko naselje Podbrežje se sa planskog papira polako pretvara u stvarnost. Investitor je Grad, a većina stanova u ovim blokovima biti će jednosobna ili dvosobna. 

Neki će biti malo veći, neki manji cca 50 ili 60 kvadrata. No ono što je posebno i motivirajuće za sve građane je cijena koja je doista povoljna jer stan od 60 kvadrata će se recimo, iznajmljvati za oko 160 eura što je onda u kunama oko 1200 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točna kalkulacija pokazuje kako će za stan od 50 kvadrata najam iznosti od 1110 kuna. Grad propisuje jasne kriterije, a jedan je da potencijalni unajmljivači ne smiju posjedovati nekretninu.

"Bit će tu jako ugodno zato što je pješačko naselje. Znači vi na cijelom tom obuhvatu nemate automobile. Sve što treba biti smješteno od automobila je u garažama ispod kuća", komentira Igor Cerar iz Zagrebačke stanogradnje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio stanova je namjenjan socijalno ugroženima, dio znanstvenim novacima - a ostali će ići u najam ili u tržišnu prodaju po cijeni od 1466 eura za kvadrat.

Ovdje se zapravo rađa jedan pravi novi novozagrebački kvart. Za sada su dovršene četiri velike zgrade ili bloka, a bit će ih ukupno 11. Planirana su dva vrtića i škola, a spominje se i gradnja bazena.

Plus parkovi i atletska staza. Energetski razred B i direktna ZET-ova linija. Stoga i ne čudi da se za 200 stanova javilo čak pet tisuća ljudi. Novi kvart trebao bi imati 1000 novih stanovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo