ŠTO JE OVO, STALNO JE NETKO BOLESTAN: / Opet odgodili suđenje Bandiću i suradnicima. Nakon Ljubičića, razbolio se i Miro Laco

Image
Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

Nakon što su u svibnju otkazana ročišta na suđenju zbog afere 'Agram', isto se dogodilo i danas

10.6.2019.
10:06
Marko Lukunic / PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su prošloga mjeseca odgođene rasprave na suđenju Milanu Bandiću i Slobodanu Ljubičiću, danas je trebalo biti nastavljeno suđenje za Aferu Agram. N1 javlja kako je danas trebala svjedočiti Bandićeva zamjenica Jelena Pavičić Vukičević. No, prema najnovijim informacijama i danas je ročište otkazano jer je Miro Laco predao liječničku dokumentaciju i pozvao se na svoje pravo da bude prisutan pri ispitivanju svjedoka koji ga inkriminiraju. Ročišta u svibnju su također propala zbog bolesti Slobodana Ljubičića i svjedoka Nikole Vukovića. Tako će sljedeće ročište biti održano u srpnju, a suđenje će se nastaviti u rujnu, pod uvjetom da svi budu zdravi.

USKOK je sudu još u prosincu 2015. predao optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika, njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki zbog navodnih nezakonitosti teških više od 25 milijuna kuna. No, sjednice optužnih vijeća više su puta prekidane ili odgađane do ožujka prošle godine, kada je potvrđen veći dio optužnice. Suđenje prema tom dijelu optužnice počelo je u listopadu prošle godine, kada je Bandić kazao da se ne osjeća krivim ni po jednoj točki optužnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KONAČNO POČINJE SUĐENJE BANDIĆU: /

Optužen je da je besplatno ustupio štandove udruzi Željke Markić i oštetio proračun za 300.000 kuna

Image
KONAČNO POČINJE SUĐENJE BANDIĆU: /

Optužen je da je besplatno ustupio štandove udruzi Željke Markić i oštetio proračun za 300.000 kuna

Nitko se ne smatra krivim

Ne osjećaju se krivima ni bivši šef Holdinga Slobodan Ljubičić, vlasnik CIOS-a Petar Pripuz, bivši direktor ZET-a Ivan Tolić, direktor Čistoće Miljenko Benko, zamjenica pročelnice gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove Ines Bravić, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove Koraljka Rožanković Uremović, direktor građevinske tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević, nekadašnji pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, pročelnik Bandićeva ureda Miro Laco i glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović.

U dodatnim trima točkama optužnice USKOK, uz sve kojima se već sudi, spominje i gradonačelnikovog savjetnika Željka Horvata, Ivana Markušića i referenta za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filipa Čulu. Gradonačelnikov suradnik Dragutin Kosić i bivši direktor zagrebačke plinare Ante Dodig također su bili dijelom optužnice, no oni su priznali svoja nedjela i nagodili se te su sporazumno osuđeni na uvjetne kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo