čuvanje, dijeljenje i sinkronizacija / Što je dropbox i kako funkcionira?

Image
Foto: Lynne Cameron/Press Association/PIXSELL

Želite naučiti što je Dropbox i koja je njegova svrha? Donosimo vam glavne karakteristike ovog servisa te kako se njime služiti

24.7.2017.
4:15
Lynne Cameron/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Želite saznati što je Dropbox? To je servis koji služi za sinkronizaciju fajlova i foldera po svim vašim uređajima te na većini operativnih sustava s Dropbox serverom. No, služi i za čuvanje i dijeljenje fajlova s drugim korisnicima bez obzira koriste li oni Dropbox ili ne.
U besplatnoj varijanti Dropboxa dobivate početnih 2 GB prostora za pohranu vaših podataka, koji se mogu besplatno širiti do 16GB  vašim poznanicima, ali može se i dokupiti prostor. Ako uplatite dodatan novac, dobit ćete dodatne GB prostora. 

Dropbox – što je i kako funkcionira
U prostor za vaš podatke, možete skinuti i zasebnu aplikaciju koja  će vam omogućiti pristup, a u određenim slučajevima i automatsku sinkronizaciju podataka između jednog ili više računala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dropbox to rješava tako da se prilikom instalacije u folderu s vašim dokumentima otvori folder s nazivom ''Dropbox'' i ono što se u njega stavi, automatski se sprema na udaljeno skladište podataka. Stoga, ako se doma ili na poslu koristite s dva različita računala, instalacijom Dropboxa na oba računala u svakom trenutku možete imati usklađene i dostupne podatke.

Također, ako pohranjivanje dokumenata iz aktivnog programa usmjerite u folder ''Dropbox'', oni će se automatski ažurirati na vašem stroju te internetu. Dropbox aplikacija je moguća i putem različitih platformi pametnih telefona.
Sada kad znate što je Dropbox, možete bez problema pohranjivati i dijeliti vaše podatke na vrlo jednostavan način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo