spas u zadnji čas / Stižu plaće, ništa od štrajka policije: 'Upravo potvrđeno, isplata počinje u 10,00 sati'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Policajcima će plaće biti isplaćene te tako ipak neće biti najavljenog štrajka

8.12.2017.
10:06
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

"Upravo potvrđeno, plaća će biti isplaćena 08. prosinca 2017 godine (petak), isplata počinje u 10,00 sati", priopćio je kratko Nacionalni sindikat policije na svojim stranicama na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da podsjetimo, sindikat policije priopćio je jučer kako je zaprimio informaciju da će plaća za zaposlenike Ministarstva unutarnjih poslova, koja je trebala biti isplaćena 7. prosinca zbog tehničkih problema u sustavu COP-u kasniti, a problemi su navodno takve prirode da je bila upitna čak i isplata plaće za petak, 8. prosinca.

Istaknuli su kako bi COP trebao biti na korist i uslugu djelatnicima a ne otežavajuće sredstvo zbog kojeg im plaća kasni te zahtijevaju da se plaća za mjesec studeni isplati najkasnije do petka, 8. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upozoravamo kako bi bilo koja isplata plaće nakon petka predstavljala izravno kršenje odredbe čl. 36. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike i čl. 92. Zakona o radu i jedan je od razloga za najavu štrajk iz čl. 205. Zakona o radu. Stoga možemo najaviti ako plaća ne bude isplaćena do petka kako ćemo biti prisiljeni razmisliti o pokretanju industrijskih akcija zbog neisplate plaće te ujedno i pozvati zaposlenike da pokrenu sporove za isplatu zateznih kamata i naknade eventualno nastalih dodatnih troškova nastalih zbog neisplate plaće", stalao je u jučerašnjem priopćenju Sindikata policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo