STIŽE VELIKA PROMJENA VREMENA: / Upaljen crveni alarm, bura će udarati do 120 km/h, a ni snijeg nas neće zaobići

Image
Foto: PIXSELL / DHMZ

Prognoza DHMZ-a za sutra kaže da će biti pretežno oblačno s kišom, na Jadranu ponegdje obilnijom uz grmljavinu. U gorju snijeg uz stvaranje i debljeg snježnog pokrivača

17.1.2019.
23:12
PIXSELL / DHMZ
VOYO logo

Državni hidrometeorološki zavod za petak je oglasio meteoalarm na Jadranu i u gorskim krajevima s najavom jakog vjetra, grmljavinskih pljuskova pa i snijega u Lici i Gorskom kotaru.

Za veći dio Jadrana oglašen je žuti, a na Kvarneru i Kvarneriću čak i crveni meteoalarm. Ondje se za sutra prognozira jaka, mjestimice vrlo jaka, a navečer kratkotrajno i olujna bura s najjačim udarima vjetra od 65 pa čak do 120 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STIGLA TJEDNA PROGNOZA: /

Danas je bilo iznimno toplo, ali nemojte se previše naviknuti. Dolazi promjena

Image
STIGLA TJEDNA PROGNOZA: /

Danas je bilo iznimno toplo, ali nemojte se previše naviknuti. Dolazi promjena

Image

Žuti meteoalarm na Jadranu i u gorju

Žuti meteoalarm objavljen je za područje zapadna obala Istre gdje je moguća mjestimice vrlo jaka bura s udarima vjetra i do 100 kilometara na sat. Za Riječku regiju poslijepodne se prognozira jaka i olujna bura podno Velebita koja bi prema kraju dana mogal dosegnuti i orkanske udare. Također, na tom području mjestimice je moguća i obilnija kiša.

Žuti meteoalarm u Gospićkoj regiji oglašen je zbog mogućeg jakog, mjestimice i olujnog jugozapadnjaka te obilnijih kiša, a moguć je i novi snježni pokrivač od 10 do 20 centimetara, u Gorskom kotaru čak i više. Za Sjevernu Dalmaciju najavljena je jaka, mjestimice vrlo jaka bura s najjačim udarima vjetra i do 100 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Splitsku regiju također je izdan žuti meteoalarm s najavom ponegdje izraženijih pljuskova s grmljavinom uz veću količinu kiše. U Južnoj Dalmaciji predviđa se mjestimice jako jugo s najjačim udarima vjetra do 75 kilometara na sat.

U ostalim dijekovima Hrvatske za sutra je na snazi zeleni meteoalarm, što znači da nema upozorenja na opasne vremenske prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg i susnježica i u nizinama

Prognoza DHMZ-a za sutra kaže da će biti pretežno oblačno s kišom, na Jadranu ponegdje obilnijom uz grmljavinu. U gorju snijeg uz stvaranje i debljeg snježnog pokrivača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S padom temperature susnježice i snijega bit će i u nizinama središnje Hrvatske te mjestimice u unutrašnjosti Dalmacije i podno Velebita. U drugome dijelu dana na zapadu prestanak oborine, a na sjevernom Jadranu i razvedravanje. Zapuhat će većinom umjeren sjeveroistočnjak i sjeverac.

Na Jadranu još umjereno i jako jugo, od sredine dana na sjevernom dijelu bura, do večeri i olujna. Temperatura zraka uglavnom od 1 do 6, na Jadranu između 8 i 14 °C, poslijepodne i navečer hladnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Do ponedjeljka oblačno uz malo snijega

Trodnevna vremenska prognoza DHMZ-a kaže da će prevladavati umjereno i pretežno oblačno. U unutrašnjosti će povremeno biti malo snijega, osobito u Lici i Gorskome kotaru, a u ponedjeljak vjerojatno i u ostalim predjelima.

Na Jadranu kiša još ponegdje u subotu, osobito na južnom i na dijelu srednjeg Jadrana, a u ponedjeljak i drugdje. Bura će na Jadranu u subotu oslabjeti, a u ponedjeljak na sjevernom dijelu ponovno jačati pri čemu će prema jugu biti umjerenog i jakog juga i istočnjaka. Temperatura zraka većinom još malo niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče prognoze za vikend u najvećim gradovima, u Zagrebu će biti prohladno, uglavnom oko ništice i uz ponešto padalina u petak prijepodne.

Image

U Splitu vjetar i oborine tijekom petka i subote, a u nedjelju smirivanje vremena s najvišom temperaturom zraka do 9 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U Rijeci se sutra očekuju jak vjetar i obilnija kiša s temperaturom do 6 stupnjeva Celzijevih, a u subotu prestanak oborina i slabljenje vjetra, ali uz niže temperature, uglavnom oko ništice ili čak nešto ispod nje.

Image

Na istoku Hrvatske, u Osijeku, DHMZ prognozira kišovit i vjetrovit petak s najvišom temperaturom oko 4 stupnja Celzijeva, a subotu i nedjelju bez padalina uz slabljnje vjetra i s temperaturama oko ništice ili malo ispod nje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

OBJAVLJENA PROGNOZA ZA PRVU POLOVICU 2019.: Europski meteorološki servis najavio još snijega i novi pad temperatura

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo